TAP - KAL
VGK - MIN 1.00
FLA - SJS 2.00

Pasi Nurmisesta Pelicansin pelaajakoordinaattori

LIIGA / Uutinen
Pelicansin osaomistaja ja valmentaja Pasi Nurminen saa lahtelaisorganisaatiossa yhden uuden vastuutehtävän, pelaajakoordinaattorin roolin. Hänen työnsä ensimmäisenä näytteenä julkistettiin puolustaja Joonas Jalvannin kaksivuotinen jatkosopimus.

Toimitusjohtaja Ilkka Kaarnan mukaan pelaajakoordinaattorin toimen perustaminen on osa seuran pitkäaikaista strategiaa. Pasi Nurminen jatkaa uuden toimensa ohella myös valmennusryhmässä, tosin hieman erilaisin painopistein.

– ”Nupe” oli luonteva valinta tehtävään. Ei ollut tarvetta eikä mahdollisuuksiakaan hankkia ulkoapäin tällaista. Ja toisaalta, miksi olisi haettu, kun omasta takaa löytyy mies, joka tuntee lajin ihmiset niin kotimaasta kuin ulkomailta, Kaarna perustelee.

– Tästä on keskusteltu pitkään, eikä harkitsematta hommaan lähdetä. Voidaan puhua erilaisesta energian keskittämistä. Valmennuspuolella enemmän huomio kiinnittyy yksilöihin kuin joukkueeseen, en ota taktisiin asioihin niin paljon kantaa, Nurminen selventää.

Kaarnan mukaan kaikkiin hankintoihin vaaditaan toimitusjohtajan ja valmennuskolmikon hyväksyntä. Päävalmentaja ilmoittaa toiveensa, Nurminen tekee kartoituksen ja toimitusjohtaja tarkistaa taloudelliset raamit.

– Pelaajakartoitus on aikaavievää hommaa, mutta jos tämä jotenkin valmennushommissa näkyy, niin jonkun harjoituksen saatan olla pois. Peleissä on tarkoitus olla ihan normaalisti kaikissa mukana, Nurminen kertoo.

Puolustaja Joonas Jalvanti jatkaa uuden sopimuksensa myötä Pelicansissa kevääseen 2012 asti. Jalvanti, 21, on seuran oma kasvatti. Hän debytoi liigajoukkueessa jo syksyllä 2006, ja kokonaisuudessaan tilille on kertynyt 142 runkosarjaottelua tehoin 7+18=25.

– Olen todella tyytyväinen, että "Jalu" haluaa jatkaa täällä. Olen antanut itseni ymmärtää, että kysyntää oli myös muualla. Hän on tärkeä palanen meille jatkoon, päävalmentaja Mika Toivola kiittelee.

– Pelsu oli ihan selkeä ykkösvaihtoehto. Mitään syytä ei ollut lähteä muualle. Näen, että tämä on paras paikka minulle kehittyä. Tavoitteena on olla isossa roolissa ja pelata isoja minuutteja, joukkueen varakapteeni Jalvanti kommentoi.

Pelicansilla on ensi kaudeksi yhdeksän pelaajasopimusta. Sopimustilanteen voit tarkistaa Jatkoajan listasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle