Pasi Nielikäinen Kärppiin

LIIGA, MESTIS / Uutinen
Alkutalven K-Vantaassa pelannut kohulaituri Pasi Nielikäinen palaa SM-liigaan. Nielikäisen uusi seura on Oulun Kärpät, joka nappasi voimahyökkääjän riveihinsä viimeisenä päivänä ennen siirtoajan umpeutumista.

Nielikäinen ehti pelata K-Vantaassa marraskuun lopulta lähtien. Pelaamissaan kymmenessä ottelussa hän tehtaili tehopisteet 2+3=5 ja hankki 42 rangaistusminuuttia. Nielikäinen solmi tammikuussa loppukauden kattavan sopimuksen K-Vantaan kanssa.

Nielikäiselle avautui mahdollisuus Kärpissä sen jälkeen, kun eilen varmistui tieto Antti Aarnion kauden päättymisestä. Aarnion loukkaantuminen jätti Kärppien rosteriin paikan fyysiselle voimahyökkäjlle. Yhteyttä osapuolten välillä oli pidetty jo aikaisemmin, mutta Kärppien tarjottua myöhään eilisiltana sopimusta, Nielikäinen tarttui siihen yön yli mietittyään.

- Saimme eilen tiedon siitä, että Aarnion pelit ovat tältä kaudelta ohi. Ottelun jälkeen pidimme valmennusjohdon kanssa lyhyen palaverin, jossa päätimme ottaa yhteyttä Nielikäiseen. Pasi oli valmis tulemaan meille, ja olemme siihen erittäin tyytyväisiä, Kärppien toimitusjohtaja Juha Junno kertoo.

- Pasi tuo meille kokemusta, kokoa ja liikettä. Hän on pelannut liigassa ja omaa kokemusta myös play-offseista. Joukkueessamme oli tasan 12 hyökkääjää, joten tarvitsimme leveyttä materiaaliin loukkaantumisten varalle, päävalmentaja Kari Heikkilä kertoi odotuksistaan.

Uusi tulokas oli erittäin tyytyväinen uuteen seuraansa ja sen antamaan mahdollisuuteen.

- Nyt on todella hyvä fiilis. Tämä on minulle mahtava mahdollisuus näyttää kykyni. Lähden nöyrästi taistelemaan pelipaikasta ja olen tyytyväinen jokaiseen vaihtoon, jonka saan pelata. Toivon, että pystyn omalta osaltani auttamaan Kärppiä aina mestaruuteen asti, Nielikäinen totesi.

- Muualtakin tuli yhteydenottoja ja muutama liigaseura oli kiinnostunut. Kuitenkaan muualla ei seurajohdon ja valmentajien välillä saatu aikaan yhteysymmärrystä minun palkkaamisestani, Pasi jatkoi.

Nielikäisen pelipaikka on valmennusjohdon kaavailujen mukaan samassa kentällisessä seuran juniorilupausten Henrik Juntusen ja Pekka Saarenheimon kanssa. Tuo saattaa vielä muuttua ennen ensimmäistäkään ottelua, sillä Petr Tonin ja Jussi Jokisen pelaaminen huomenna Tampereella on epävarmaa. Nielikäisen debyytti nähdään siis huomenna Hakametsässä.

Kärppien toimitusjohtaja Juha Junno painotti, että Nielikäinen on pestattu Ouluun pelaamaan jääkiekkoa, eikä tappelemaan. On kuitenkin varmaa, että Nielikäisen pelkkä olemus rauhoittaa vastustajien pelaajia ja antaa työrauhan joukkueen supertähdille.

» Lähetä palautetta toimitukselle