Pasi Arvosen ja Hermeksen tiet eroavat (päivitetty)

MESTIS / Uutinen
Kokkolan Hermes etsii uutta valmentajaa. Seuraa neljän vuoden ajan luotsanneen Pasi Arvosen sopimus on purettu yhteisymmärryksessä.

- Keskustelujen jälkeen tultiin siihen tulokseen, että tämä on molemmille osapuolille paras ratkaisu. Arvosen sopimusta ei olisi kuitenkaan jatkettu tämän kauden jälkeen, Hermeksen puheenjohtaja Leif Kempas selvittää päätöksen taustoja.

Pasi Arvonen tuli Hermeksen valmentajaksi kaudella 2002/2003. Kuluva kausi on ollut kokkolalaisille raskas. Joukkue on sarjassa vasta kahdeksannella sijalla. Arvosen lopulliseksi kohtaloksi koitui viime perjantain 0-7-kotitappio naapuri Vaasan Sportille.

- Puolisentoista tuntia keskusteltiin puheenjohtajan kanssa asiasta. Tämä oli lopulta aika helppo päätös. Joukkueen parasta tässä ajateltiin, Pasi Arvonen itse toteaa.

Arvonen ei kuitenkaan halua kritisoida pelaajia, vaikka sarjataulukon perusteella siihen saattaisi olla aihetta.

- Ei se auta tässä tilanteessa yhtään. Nyt on pelaajille taattava työrauha ja mahdollisuus keskittyä olennaiseen. Tämän jälkeen jokaisella on näytön paikka, Arvonen sanoo.

Samoilla linjoilla on myös Leif Kempas.

- Joukkue pysyy näillä näkymin samanlaisena. Nyt on pelaajien aika nousta esiin.

13 vuotta kestäneen divaritaipaleensa aikana Hermes on aiemmin vaihtanut valmentajaa kesken kauden vain kerran. Silloinkin muutos tapahtui vasta kauden toiseksi viimeisen runkosarjaottelun jälkeen kaudella 2001/2002 kun Jari Grönstrand sai tehdä tilaa Jouni Vuoriselle ja Jouni Kalliokoskelle.

Uusi mies penkin takana vuoden vaihteen jälkeen

Hermes aikoo puheenjohtaja Kempaksen mukaan löytää Arvoselle seuraajaa jo joulutauon aikana.

- Tämä oli sikäli hyvä ajankohta tälle päätökselle kun seuraavaan peliin on vielä runsaasti aikaa. Uuden valmentajan nimi on selvillä kun sarja jatkuu, Kempas toteaa.

Pasi Arvosen sopimus loppuu virallisesti 30.4.2006. Siihen asti Hermes maksaa siis palkka kahdelle valmentajalle.

- Olen ollut vastuussa seuran taloustilanteesta viimeiset kolme vuotta. Eiköhän hommat pysyy hanskassa seuraavat neljä kuukauttakin, Kempas toteaa.

Arvosen seuraajavaihtoehtoja on Kempaksen mukaan jo kartoitettu. Mitään virallisia yhteydenottoja ei kuitenkaan ole vielä ollut.

Hermeksen valmennustiimin muut jäsenet, kakkosvalmentaja Jouni Vuorinen ja maalivahtivalmentaja Jens Friis jatkavat tehtävissään.

Mestis-maajoukkue Arvosen komennossa

Pasi Arvonen on Hermeksen divari/Mestis-aikojen pitkäaikaisen valmentaja. Ensimmäisellä kaudellaan Arvonen luotsasi Hermeksen kahdeksanneksi. Toinen kausi oli tuloksellisesti paras kun joukkue saavutti runkosarjan kolmannen sijan lisäksi Mestis-pronssia.

Viime kaudella Hermes sijoittui viidenneksi runkosarjassa, mutta tippui pudotuspeleissä Sportille suoraan kolmessa ottelussa.

- Tietysti harmittaa kun työ jäi kesken, mutta kyllä olo on toisaalta nyt aika helpottunut. Tämä on opettanut paljon, Arvonen kertoo.

Arvonen matkustaa Mestis-maajoukkue kanssa turnaukseen joulun jälkeen. Mitä tapahtuu sen jälkeen, on vielä avoinna.

- On minulla jotain visioita tulevaisuudestani. Niitä on nyt neljä kuukautta aika miettiä.

Arvonen ei siis lähde Hermeksestä ovet paukkuen.

- Ei minulla ole mitään negatiivista sanottavaa. Hermes on hyvä seura ja Kokkola on hieno kaupunki. Olen saanut paljon ystäviä myös jääkiekon ulkopuolelta.

» Lähetä palautetta toimitukselle