Pasi Arvosen Hermes satsaa hyökkäykseen

MESTIS / Uutinen
Hermes ei aio sortua samaan virheeseen kuin viime kaudella. Tällä kertaa harjoituksissa on menty kovaa heti alusta alkaen, eikä viime kauden tapaista romahdusta ole odotettavissa, ainakaan jos homma on kunnosta kiinni.

Uuden valmentajakaksikon Pasi Arvosen ja Marko Rahikaisen johdolla Hermes on huhujen perusteella harjoitellut tosissaan. Tahti ei ainakaan laantunut, kun siirryttiin jäälle maanantaina.

Kuten jatkoaikalaiset tietävät, Arvonen on kaksi viimeistä kautta valmentanut Forssan Palloseuraa. Siirtymistä Hermekseen Arvonen pitää edistysaskeleena.

- Hermeksellä on FPS:ää isompi organisaatio. Kokkolassa on aina osattu kasata hyvä joukkue, selittää Arvonen, joka viime kaudella valmensi FPS:n parempaan runkosarjasijoitukseen kuin Hermes pystyi.

Pitkäjänteisyyttä?

Juha Pajuojan valmennuskaudella pitkäjänteisyyttä oli ensimmäistä kertaa havaittavissa Hermeksen toiminnassa. Joukkue kehittyi kausi kaudelta, kruununa Mestiksen kolmas sija kaudella 2000/2001. Pajuojan siirryttyä Ilveksen kakkosvalmentajaksi Hermes otti kuitenkin askeleen taaksepäin. Jari Grönstrand ei hyvästä alusta huolimatta onnistunut pitämään kehitystä nousujohteisena.

Pasi Arvosen sopimus on mallia 1+1 vuotta. Vuodessa ei tunnetusti tehdä ihmeitä, ja Arvonen sanookin olevansa jo tässä vaiheessa kiinnostunut mahdollisesta jatkosopimuksesta.

- Joukkueeseen täytyy pitkällä tähtäimellä saada lisää omia kasvatteja. Kokkolassa ja sen lähialueilla riittää varmasti potentiaalisia Mestis-tason pelaajia, Arvonen uskoo.
Hermeksen puheenjohtaja Juha Ritamäki julisti pari viikkoa sitten, että Hermes tavoittelee tulevalla kaudella Mestis-mestaruutta. Arvonen on arvioissaan varovaisempi.

- Tähdätään nyt aluksi neljän parhaan joukkoon. Nimenomaan kotikenttäetu kevään pudotuspeleihin on ensisijainen tavoite.

Arvonen lupaa, että tavoitetta lähtee saavuttamaan hyökkäyspeliin satsaava Hermes.

- Hermes tulee pelaamaan hyökkäysvoittoista jääkiekkoa. Peli tulee olemaan fyysistä, mutta liikekin pysyy koko ajan kovana, Arvonen suunnittelee.

Joukkue melkein kasassa

Perinteiden vastaisesti Hermeksen runko on kasassa jo tässä vaiheessa kautta. Joukkueella on tällä hetkellä 19 sopimusta. Viimeisin joukkueeseen liittynyt pelaaja on Hermeksessä jo viime kaudella esiintynyt hyökkääjä Juha-Matti Tomunen.

Try-out leirin perusteella jaetaan sitten loput paikat. Arvosen kaavailuissa on vielä tilaa kahdelle puolustajalle ja yhtä monelle hyökkääjälle. Näitä paikkoja tavoittelee mm. puolustaja Ismo Siren (viime kausi Tanskassa, Suomessa mm. Sport), ja hyökkääjät Niko Papinaho (Diskos), Jani Kylmämaa (TuTo) ja Marc Gautschi (Sveitsi).

Edellä mainituista porilaislähtöinen Papinaho oli viime kaudella Diskoksen paras pistemies 21:llä pisteellä (11+10). Kylmämaan saldo TuTossa oli 2+5 pistettä 41:ssä ottelussa. 19-vuotias Gautschi on kotimaassaan pelannut Lagnaussa, Bernissä ja Baselissa.

Ensimmäisen harjoitusottelunsa Hermes pelaa ensi viikon perjantaina, jolloin rakas vihollinen Vaasan Sport saapuu Kokkolaan kauden ensimmäiseen paikalliskoitokseen. 15.8. vieraaksi saapuu Juho Luoman Kiiruna AIK Ruotsista. Heti seuraavana päivänä Hermes matkustaa Kajaaniin testaamaan sarjanousija Hokin valmiutta Mestikseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle