Parker ja de Vries jatkosopimuksiin, Hersheyhin lisää voimaa

NHL / Uutinen
Colorado Avalanche teki jatkosopimuksen kahden viime kaudella selvästi kehittyneen pelaajan, hyökkääjä Scott Parkerin ja puolustaja Greg de Vriesin, kanssa. Scott Parkerin sopimus oli kolmen vuoden mittainen ja de Vriesin sopimukselle tuli pituutta kahden kauden verran. Samoin Avalanchen farmijoukkue Hershey Bears on solminut tahollaan pelaajasopimuksia.

Colorado Avalanche teki kolmen vuoden 1, 755 miljoonan taalan sopimuksen kovanyrkkisen rauhanturvaaja Scott Parkerin kanssa. Rocky Mountain Newsin mukaan Parkerin palkka tulee olemaan ensi kaudella 520 000 taalaa, kaudella 2002-03 575 000 ja kolmannella kaudella 660 000 taalaa. Parkerin viime kausi oli hänen ensimmäinen täysi kautensa NHL:ssä ja hän keräsi viisi pistettä (2+3) ja 155 jäähyminuuttia. Pudotuspeleissä Scott pelasi vain ensimmäisen kierroksen sarjassa Vancouveria vastaan. Ensi kaudella Parkerin rooli tulee olemaan aiempaa isompi, sillä varaustilaisuuden yhteydessä Avalanche myi toisen tappelijansa Chris Dingmanin Carolinaan.

Juuri ennen joutumistaan palkkasovitteluun Greg de Vries pääsi sopimukseen Avalanche-organisaation kanssa. Sopimus on siis kaksivuotinen ja suuruudeltaan 2,3 miljoonaa. Ensikaudella de Vries tienaa miljoona taalaa ja sitä seuraavalla 1,3 miljoonaa. de Vries kehittyi huimasti viime kauden aikana ja oli runkosarjassa yksi joukkueen top-neljä pakeista. Roy Bourquen lopettamisen ja Jon Klemmin Chicagoon siirtymisen vuoksi de Vriesin rooli saattaa ensi kaudella jopa kasvaa. Todennäköisesti hän tulee olemaan joukkueen neljän eniten pelaavan pakin ryhmässä yhdessä Adam Footen, Rob Blaken ja Martin Skoulan kanssa.

Hershey Bears teki jatkosopimuksen viime kauden parhaan pistemiehensä Kelly Fairchildin kanssa. Bearsin kannalta tämä oli hyvä uutinen, mutta Riku Hahlin kannalta ei. Jo aiemmin Bearsit tekivät sopimuksen AHL-konkari sentteri Jeff Dawnin kanssa. Kolmannen sentteripaikan Bearseissa ottanee jo kolme kautta AHL:ssa pelannut Yuri Babenko. Hahlilla tulee olemaan kova työ löytää Bearseissa pelipaikkaa sentterinä, joten edessä voi olla vaihto vasempaan laitaan. Syyskuun 11. päivä alkavan harjoitusleirin aikana selkiää ketkä tulevat pelaamaan Denverissä, ketkä Hersheyssä ja millä pelipaikoilla.

Hershey on vahvistanut fyysistä kalustoaan kuluneen kesän aikana. Floridalta on saatu lainaksi laituri-tappelija Rocky Thompson ja isokokoinen&pahatapainen pakki Brad Norton (Floridalla ei ole omaa farmijoukkuetta AHL:ssä). Lisäksi Hershey teki jatkosopimuksen veteraanipakki Brent Thompsonin kanssa. Ja kun joukkoon vielä lisätään farmin ja NHL:n rajamailla roikkuva Bryan Muir, niin ensi kaudella Hersheyn maalin edessä notkuvilla vastustajan hyökkääjillä ei tule olemaan kovinkaan kivaa. Viime kauden päätteeksi Bearsin valmentaja Mike Foligno toivoi joukkueeseen lisää "fyysisiä" pelaajia. Thompson Twinsit ja Norton ovat juuri Folignon esittämän toiveen mukaisia pelaajia.

» Lähetä palautetta toimitukselle