Parhaan NHL-valmentajan ehdokkaat valittu

NHL / Uutinen
Dallas Starsin päävalmentaja Lindy Ruff hakee uransa toista Jack Adams-pokaalia.
Kuva © Getty Images
NHL julkaisi Jack Adams Trophy-palkinnon voittajaehdokkaat. Suuria yllätyksiä ei listalta löydy.

NHL:n vuotuisessa palkintogaalassa Jack Adams Trophylla palkittavan NHL:n parhaan valmentajan ehdokkaat ovat selvillä. Pystin kantaa kotiin joko Dallas Starsin Lindy Ruff, Florida Panthersin Gerard Gallant tai Washington Capitalsin Barry Trotz.

Ruffin luotsaama Stars voitti läntisen konferenssin ja Keskisen divisioonan voittoon 109 pisteellä runkosarjassa. Edellisen kerran teksasilaiset voittivat konferenssinsa kaudella 2002-03 ja divisioonansa 2005-06. Stars iski kauden aikana eniten täysosumia (265) ja ylsi 50 runkosarjavoittoon ensimmäisen kerran lähes kymmeneen vuoteen. Ruff voitti NHL:n parhaan valmentajan palkinnon vuonna 2006. Ehdokkaana mies on ollut kolme kertaa.

Panthersin päävalmentaja Gerard Gallant on saanut pestinsä aikana joukkueen uuteen kukoistukseen. Panthers korjasi Atlantin divisioonan voiton keräämällä yhteensä 103 pistettä. Joukkue saavutti kauden aikana myös seuran voitto- ja piste-ennätyksen. Palkintoehdokkuus on Gallantin valmentajauran ensimmäinen.

Capitals oli tämän kauden NHL-runkosarjan sensaatio. Joukkue voitti President's Trophyn eniten pisteitä keränneenä joukkueena (120). Lisäksi seuran koti- ja vierasvoittojen aiemmat ennätykset menivät säpäleiksi, kun uudistunut Capitals keräsi 27 voittoa sekä kotona että vieraskaukalossa. Tilastollisesti kausi oli joukkueelta erittäin onnistunut, sillä se oli NHL:n kärkikastia maalitilastossa, päästettyjen maalien tilastossa, ylivoimapelissä sekä alivoimapelissä. Kolminkertaiselle Jack Adams -finalisti Trotzille kuluva kausi on toinen Capitalsin peräsimessä.

» Lähetä palautetta toimitukselle