Panthersille raju takaisku pudotuspelitaisteluun, kärkipuolustaja Ekblad ainakin viikoksi sivuun

NHL / Uutinen
Ekblad on Panthersille iso menetys.
Kuva © Getty Images
Florida Panthers joutuu pärjäämään ainakin viikon verran ilman kärkipuolustaja Aaron Ekbladia, joka toipuu aivotärähdyksestä. Myös tulokashyökkääjä Denis Malgin on samasta syystä ja arvion mukaan yhtä kauan sivussa kokoonpanosta.

Panthers-puolustuksen kulmakivi Aaron Ekblad on aivotärähdyksen vuoksi sivussa seitsemästä kymmeneen päivää. 21-vuotias kanadalainen sai aivotärähdyksen edellisessä ottelussa Tampa Bay Lightningia vastaan. Ekblad on kolmannella NHL-kaudellaan iskenyt 67 ottelussa tehot 10+11.

Toipumisaikataulusta riippuen Ekblad menettää neljästä kuuteen ottelua. Panthers-päävalmentaja Tom Rowen mukaan puolustaja Jakub Kindl nousee kokoonpanoon paikkaamaan kärkipuolustajan poissaoloa.

Ekbladin lisäksi sveitsiläishyökkääjä Denis Malgin on samasta syystä ja arvion mukaan yhtä kauan sivussa peleistä. Tulokaskauttaan pelaava Malgin on 42 pelissä kerännyt tehot 4+4.

Käyttäjän joinonen kuva

Kommentti: Juha Oinonen

Panthers on seitsemän pisteen päässä viimeisestä itäisen konferenssin pudotuspelipaikasta, joten Ekbladin loukkaantuminen tuli huonoimpaan mahdolliseen saumaan. Panthers joutuu ilman kärkipuolustajaansa kohtaamaan muun muassa Columbus Blue Jacketsin, New York Rangersin ja Pittsburgh Penguinsin vieraskentällä.

Ekbladin kausi on ollut tehopisteillä mitattuna lyhyen uran vaisuin, mutta kärkijoukkueiden haastaminen ilman huippupuolustajaa on vaikea, ellei jopa mahdoton urakka.

» Lähetä palautetta toimitukselle