Panthers nousi niukasti voittoon, Shanahan iski hatullisen

Yön NHL-kierroksen suomalaismaalintekijäksi merkittiin Edmontonin Jani Rita. Olli Jokinen puolestaan oli vauhdissa Ottawassa, josta Panthers haki 4-3-vierasvoiton.

Jokinen antoi kaksi maaliin johtanutta syöttöä kolmannessa erässä, jossa Panthers takoi kaikki neljä täysosumaansa. Kahden erän jälkeen tilanne oli vielä 1-0 Todd Whiten osumalla. Jokinen syötti ensin Marcus Nilsonin viimeistelemän 3-3-tasoituksen ja vain vajaat puoli minuuttia ennen kolmannen erän päättymistä Ivan Majeskyn tekemän voitto-osuman.

Isäntäjoukkueen ykkösmies oli Shaun Van Allen kahdella maalillaan. Lisäksi ruotsalaistähti Daniel Alfredsson syötti joukkueen kolmesta osumasta kaksi.

Floridan voitto tiesi Senatorsin Martin Prusekille kauden toista tappiollista ottelua. Kahden tappion lisäksi Prusek on torjunut yhden tasapelin ja kymmenen voitokasta kamppailua.

Ottawan Toni Dahlman ja Floridan Niklas Hagman pelasivat vähäiset minuuttilukemat ilman tehoja.

Detroit selvästi Oilersia vahvempi

Brendan Shanahanin kaksi ensimmäisen erän maalia näyttivät ottelun suunnan Detroitissa. Isäntien Tomas Holmström ehti tehdä toisessa erässä vielä 3-0-osuman ennen Oilersin avausmaalia. Maalista vastasi suomalaishyökkääjä Jani Rita. Nollan rikkoudutta Detroit jatkoi tasaista menoaan ja korjasi potin maalein 6-2.

Hattutempun pyssyttäneen Shanahanin lisäksi Detroitilta löytyi kaksi muutakin kolmen pisteen miestä. Sergei Fedorov ja Brett Hull antoivat ottelussa kolme syöttöpistettä. Tomas Holmström puolestaan osui tolppien väliin kahdesti.

Ottelussa nähtiin maalien lisäksi kaksi tappelua. Toisessa erässä voimiaan mittelivät Maxim Kuznetsov sekä Georges Laraque. Kolmannessa puolestaan Scott Ferguson taisteli Kirk Maltbytä vastaan.

Edmontonin paidassa 22 minuuttia pelannut Janne Niinimaa sai syöttöpisteen Todd Marchantin viimeistelemään 5-2-kavennusmaaliin. Jussi Markkanen puolestaan vaihdettiin jäälle toisessa erässä Detroitin tehtyä neljännen osumansa. Markkanen päästi taakseen kaksi kiekkoa ja torjui 16.

Toronto kepitti Capsin

Washingtonissa vieraillut Toronto Maple Leafs otti selkeän 6-2-vierasvoiton Capitalsista. Ottelu säilyi tasaisena aina kolmannen erän puoliväliin asti, mutta Jaromir Jagrin 3-2-kavennuksen jälkeen Toronto repäisi eron neljään maaliin.

Vasta kauden kolmannessa ottelussaan pelannut Gary Roberts antoi esimakua tulevasta tekemällä kaksi osumaa ja syöttämällä kolmannen. Alexander Mogilny syötti kummatkin Robertsin osumat ja vielä Jonas Höglundin voittomaaliksi jääneen 3-1-maalin. Toisen syöttöpisteen voitto-osumaan sai Jyrki Lumme.

NHL:n tämän hetken teräsmies, Robert Svehla pelasi jo 340. perättäisen ottelunsa.

Reilut 13 minuuttia kiekkoillut Aki Berg istui yhden kaksiminuuttisen ja sai tehotilastoonsa lukemaksi -1.

Kings jäi jyrän alle

Philadelphia Flyers hoiteli kotonaan Los Angelesin selvästi 5-0. Ottelun tehopelaajia olivat kolme maalia syöttänyt Eric Desjardins sekä kaksi täysosumaa tehnyt Eric Chouinard. Lisäksi Marty Murraylle merkittiin kaksi syöttöpistettä.

Ottelussa nähtiin myös kansainvälisiä värejä kun Kings vaihtoi kahden maalin tappioasemassa veräjälleen ranskalaisveskari Cristobal Huet'n. Toisessa päässä ei maalivahtia ollut aihetta vaihtaa, sillä Roman Cechmanek pysäytti kaikki Kingsin 28 laukausta ja pelasi nollapelin.

Philadelphian Sami Kapanen ei päässyt tehopisteillä juhlimaan. Luonnollisesti samoin kävi myös hävinneen joukkueen riveissä pelanneelle Mikko Elorannalle.

Vancouver ei suostu häviämään

Canucks pelasi St. Louisissa jo yhdennentoista perättäisen tappiottoman ottelunsa kun se nuiji Bluesin maalein 4-2. Ensimmäisessä erässä 2-0-johdon ottanut Vancouver onnistui siirtymään vielä kolmannen erän alussa 3-0-johtoon kunnes isäntien kiri alkoi. Tasoihin asti Blues ei kuitenkaan päässyt, vaan kolmannessa erässä Matt Cooke iski lopullisen 4-2-niitin.

Keith Tkachuk oli mukana joukkueensa molemmissa osumissa tekemällä ensimmäisen ja syöttämällä toisen. Samoihin tehoihin ylsi myös Canucksin Nolan Baumgartner. Mattias Öhlund syötti molemmat joukkueensa avauserän osumat.

Sami Salo oli edelleen sivussa lihasvamman takia. Bluesin sairaslistaan liittyi Bryce Salvador, joka loukkasi olkapäänsä toisessa erässä.

Avalanche vyöryy laajalla rintamalla

Colorado Avalanche on vakuuttavassa pisteputkessa. Avs on hävinnyt ainoastaan kerran pelaamissaan 14 viimeisessä ottelussa. Sekin tappio tuli Vancouveria vastaan jatkoajalla, joten Tony Granaton luotsaama joukkue sai tappiopelistä "säälipisteen". Ennen putken alkua, Avalanche tappeli hieman yllättäen pudotuspelipaikasta, mutta nyt joukkue tavoittelee jo Vancouverin hallussa olevaa divisioonan kärkisijaa.

Viime yönä Avs kohtasi Penguinsin Pittsburghissä. Avalanche aloitti ottelussa maalinteon. Ensimmäisen erän oli maaliton, mutta toisessa erässä Avalanche iski kahdesti, kun erää oli pelattu reilut viisi minuuttia. Pens onnistui kaventamaan vielä erän aikana, mutta erätauolla siirryttiin Avsin 3-1-johdossa.

Päätöserän alkuun Pensin Tomas Surovy kavensi Ville Niemisen toimiessa syöttäjänä, mutta Avalanche iski kahdesti nopean ajan sisään pelin loppunumeroiksi 5-2.

Coyotesin Briere iski ottelun lopussa

Phoenix Coyotes on kahdeksan pistettä Lännen viimeistä pudotuspelipaikkaa pitävän Edmonton Oilersin perässä ja tarvitsee kipeästi pisteitä. Viime yönä joukkue onnistui voittamaan vieraissa Chicago Blackhawksin.

Coyotes-pakki Paul Mara ampui joukkueensa johtoon avauserän viimeisellä minuutilla. Toisessa erässä kotijoukkueen Eric Daze tasoitti pelin ja 1-1-lukemissa mentiin eteenpäin aivan päätöserän loppupuolelle. Tuolloin ratkaisijaksi nousi 2-1-voittomaalin viimeistelly Daniel Briere, joka tökkäsi kiekon maalin perukoille Blackhawks-vahti Jocelyn Thibault'n jalan ja tolpan välistä.

Coyotes on voittanut nyt neljästi peräkkäin.

Nashville kaatoi Flamesin

Predatorsin maalivahti Tomas Vokoun torjui 38 laukausta kun joukkue otti 4-1-voiton Calgarystä. 1-1-tilanteessa ottelun voiton avaimet otti hanskaansa Denis Arkhipov, joka vei kahdella peräkkäisellä osumalla joukkueensa 3-1-johtoon. Jälkimmäiseen maaliin sai syöttöpisteen Kimmo Timonen.

Toni Lydmanin ilta oli synkkä, sillä mies oli jäällä peräti kolmen takaiskumaalin aikana.

Dallasista hankittu Jon Sim pelasi ensimmäisen ottelunsa Predatorsissa. Sim oli jäällä Calgaryn ainokaisen aikana, eikä tehnyt ottelussa mitään merkittävää.