Paluu Canadiensiin puihin - Streit lopettaa uransa

NHL / Uutinen
Mark Streitin ura huipentui Penquinsin paidassa.
Kuva © Getty Images
Sveitsiäispuolustaja Mark Streit lopettaa uransa, 39-vuotiaan paluu Montreal Canadiensissä ei sujunut onnellisten tähtien alla.

Viime keväänä Stanley Cupin Pittsburgh Penguinsin riveissä voittanut Mark Streit on ilmoittanut lopettavansa uransa. Asiasta kertovat Sveitsin jääkiekkoliitto Twitterissä ja Blick-sanomalehti. 39-vuotiaan veteraanin paluu Montreal Canadiensiin ei onnistunut, sillä vuoden mittaisen sopinut tehneen Streitin suoritukset eivät tehneet seurajohtoon vaikutusta. Streit siirrettiin AHL:n Laval Rocketin riveihin, mutta hän ei suostunut pelaamaan siellä. Tämän seurauksena sopimus purettiin.

Streit yritti neuvotella kotimaansa SC Bernin kanssa pelaamisesta, mutta yhteisymmärrystä ei löytynyt. Streit pelasi yhteensä 786 runkosarjaottelua NHL:ssä tehoin 96+338 ja pudotuspeleissä 34 ottelua, joissa teki 15 tehopistettä. Canadiensin ja Pengunsin lisäksi Streit edusti New York Islandersia ja Philadelphia Flyersia.

Sveitsin maajoukkueesa vasen puolustaja pelasi 118 maaottelua. Stanley Cupin lisäksi Streit on saavuttanut maansa mestaruuden 2001 Zürich Lionsin paidassa. Asiasta kertoi Suomessa ensimmäisenä Yle.

» Lähetä palautetta toimitukselle