Pakaslahti Valtosen perässä Södertäljeen

LIIGA / Uutinen
Petri Pakaslahti siirtyy Elitserienin Södertälje SK:hon. 31-vuotiaan keskushyökkääjän sopimus södermanlandilaisseuran kanssa on kaksivuotinen.

Jo aiemmin Södertälje ilmoitti hankkineensa Jokereista Tomek Valtosen. Pakaslahden siirtyminen Ruotsiin oli selvää jo pitkään, mutta sopimusneuvottelut venyivät odotettua pidemmiksi.

- Hän on yleispelaaja, kovasti töitä tekevä kahden suunnan keskushyökkääjä, kuvailee seuran pelaajahankintavastaava Stefan Nyman SSK:n kotisivuilla.

Pakaslahti on alkujaan oululainen, mutta tullut suomalaiselle kiekkoyleisölle tutuksi Lukon ja ennen muuta Jokerien paidassa. Keskushyökkääjä pelasi helsinkiläisseurassa keskushyökkääjä kuusi kautta ja voitti niiden aikana yhden kultamitalin sekä kaksi hopeaa.

Mennyt kausi oli Pakaslahdelle numeroiden valossa uran toiseksi paras. Hän jäi pisteen päähän piste-ennätyksestään, joka syntyi Jokerien mestaruuskaudella 2001-02.

Pakaslahti ja Valtonen olivat Jokereissa liigajoukkueen kaksi pisimpään yhtäjaksoisesti mukana ollutta jäsentä. Kaksikko pelasi usein samassa ketjussa ja vietti paljon aikaa yhdessä myös kaukalon ulkopuolella.

- Kaverit ovat valmiina ja tietävät, mitä heiltä odotetaan, painottaa Nyman.

» Lähetä palautetta toimitukselle