TAP - KAL
VGK - MIN 1.00
FLA - SJS 2.00

Pajuluomasta Sportin uusi päävalmentaja - "Ensi kausi on seurallemme todella iso näytön paikka"

LIIGA / Uutinen
Pajuluomalla on takanaan pitkä, yhteinen historia Sportin kanssa.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Vaasan Sport pestasi ensi kauden päävalmentajakseen Ari-Pekka Pajuluoman, jolla on vahva tausta vaasalaisorganisaatiosta.

Ari-Pekka Pajuluoma, 41, on Sportin päävalmentaja ensi kaudesta lähtien. Sopimukseen sisältyy seuran optio kaudesta 2019−20. Pajuluoma korvaa päävalmentajan tehtävässä Tomek Valtosen, jonka aika Sportissa päättyi tämän kauden viimeisen runkosarjaottelun jälkeen.

Tällä kaudella Pajuluoma on toiminut Mestis-joukkue Hermeksen päävalmentajana. Hän siirtyi joukkueen päävalmentajaksi joulukuussa ja korvasi tehtävässä Antti Karhulan.

− Viime vuosina uusia nuoria valmentajia on noussut esiin Liigassa. Vaasalainen Pajuluoma on tehnyt määrätietoisesti töitä kehittyäkseen valmentajana ja laajentanut omaa osaamistaan muun muassa toimimalla erilaisissa tehtävissä.

− Haluamme antaa hänelle mahdollisuuden näyttää kyntensä liigaseuran päävalmentajana erittäin haastavassa tilanteessa, Sportin hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen kertoi joukkueen verkkosivuilla.

Vaasalaislähtöinen Pajuluoma aloitti valmentajauransa kaudella 2009−10. Sportin miesten edustusjoukkueessa hän on aiemmin toiminut muun muassa apuvalmentajana vuosien 2010 ja 2015 välillä.

− Ensi kausi on seurallemme todella iso näytön paikka. Nykykiekon vahvan osaamisen lisäksi halusimme päävalmentajaksi henkilön, joka on tottunut toimimaan meidän kokoisessa organisaatiossa ja sitoutuu seuran suunnitelmiin sekä tavoitteisiin, Sportin toimitusjohtaja Tomas Kurtén kommentoi.

Sportin valmennuksessa apuvalmentajina jatkavat Sami Tervonen ja Markku Kyllönen. Maalivahti- ja fysiikkavalmennuksen sekä joukkueenjohtajan tehtävät ovat puolestaan toistaiseksi auki.

» Lähetä palautetta toimitukselle