Pärssinen palaa SM-liigaan – Pelicans julkisti sopimuksia

LIIGA / Uutinen
Pelicans kertoo vahvistaneensa ensi kauden joukkuettaan muiden muassa Timo Pärssisellä, Oskari Korpikarilla ja Jere Myllyniemellä.

Timo Pärssinen palaa SM-liigaan seitsemän vuoden tauon jälkeen. Ruotsissa ja Sveitsissä HIFK-pestinsä jälkeen kiekkoillut Pärssinen solmi Pelicansin kanssa kahden vuoden sopimuksen.

– Sopimukseni Ruotsissa ovat olleet katkolla joka toinen vuosi ja olen jokaisella kerralla miettinyt paluuta Suomeen, mutta nyt paluu tuli ajankohtaiseksi. Noiden ruotsalaisvalmentajien jälkeen toivoin, että saisin pelata kovemman vaatimustason alla ja täältä löytyi juuri siihen sopiva valmentaja, perusteli Pärssinen siirtoaan Pelicansiin ja Kai Suikkasen alaisuuteen.

Pärssinen on pelannut viisi viime kautta Elitserien-joukkue Timrån paidassa. Päättyneellä kaudella Pärssinen teki 53 ottelussa 16 (7+9) tehopistettä. SM-liigassa Pärssinen on edustanut TuToa, HPK:ta ja HIFK:ta yhteensä 305 ottelussa tehoin 119+149=268.

Pärssisen lisäksi Pelicans kertoi hankkinensa maalivahti Jere Myllyniemen. 29-vuotias Myllyniemi siirtyy Lahteen SaiPasta. Myllyniemen sopimus on yksivuotinen. Myllyniemi edusti SaiPaa vuodesta 2009 alkaen. Aiemmin hän on pelannut SM-liigaa Bluesissa ja Lukossa.

Pelicans-puolustusta vahvistavat Oskari Korpikari ja Antti Ylönen. Bluesista Lahteen siirtyvä Korpikari teki Pelicansin kanssa kahden vuoden sopimuksen, 29-vuotiaan Ylösen sopimus kattaa kauden 2012–2013.

– Korpikari oli meille [kevään Blues-sarjassa] todella vittumainen vastustaja. Toivottavasti hän osaa nyt olla myös meidän vastustajille samanlainen. Hän on isokoinen puolustaja, joka uskaltaa näyttää kulmahampaitaan kovissa paikoissa, sanaili Suikkanen Pelicansin uudesta puolustajavärväyksestä.

28-vuotias Korpikari teki päättyneellä kaudella yhden maalin ja syötti 12 59 pelaamassaan ottelussa. Korpikari on aiemmin voittanut neljä Suomen mestaruutta. Lisäksi palkintokaapista löytyy kolme SM-hopeaa ja yksi pronssi. Kaudella 2011–2012 Korpikari kuului Bluesin kapteenistoon.


Timo Pärssinen nähdään jatkossa turkoosipaidassa.
Tomi Hänninen - tomi.hanninen@jatkoaika.com

Jatkosopimuksen Pelicansin kanssa tekivät Jarkko Immonen, Joni Isomäki ja Marko Pöyhönen. Immosen sopimus on kaksivuotinen, Isomäen ja Pöyhösen yksivuotisia.

Immonen aloittaa Lahdessa toisen kokonaisen kautensa. Hopeakaudella 28-vuotias pelasi yhtä vaille jokaisessa ottelussa. Yhdeksällä kaudella SM-liigaa pelannut Immonen on aiemmin edustanut Bluesia ja SaiPaa. Hollolasta lähtöisin oleva Pöyhönen on sen sijaan edustanut Pelicansia jo kuuden kauden ajan. Lahtelaiskiekkoilun kasvatti pelasi viime kaudella 35 liigaottelua tehoin 2+7=9 ja kävi pelaamassa yhden ottelun Mestiksessä.

Isomäki pelasi päättyneellä kaudella 13 SM-liigaottelua. 26-vuotias hyökkääjä vietti suurimman osan kaudesta Mestiksessä. Isomäki pelasi Peliitoissa 26 ottelua ja teki 9 (4+5) tehopistettä.

Omista junioreistaan Pelicans kiinnitti laitahyökkääjä Kimi Koiviston. 19-vuotiaan sopimus on 1+1-vuotinen.

Pelicansilla on tuoreiden nimien myötä koossa 22 pelaajasopimusta. KHL-huhujen keskiössä ollut Justin Hodgman ei ole enää sopimuslistalla. Pelicans saattaa menettää myös puolustaja Joonas Järvisen, jonka suuntana on toimitusjohtaja Ilkka Kaarnan mukaan todennäköisesti NHL.

» Lähetä palautetta toimitukselle