Ozolinsh suurkaupassa Floridaan, Rangers hankki sentterin

NHL / Uutinen
Florida teki ensimmäisen suurkauppansa Mike Keenanin valmentaja-aikakaudella. Joukkue hankki tämän vuoden AllStars-ottelun avauskentälliseen valitun puolustaja Sandis Ozolinshin Carolinasta kaupassa, jossa viisi pelaajaa vaihtoi maisemaa. NY Rangers puolestaan poimi Washingtonin keskushyökkääjä Trent Whitfieldin waiver-listalta.

Sandis Ozolinshin lisäksi Carolinasta Floridaan matkasi pienikokoinen hyökkääjä Byron Ritchie. Florida puolestaan lähetti Carolinaan vähälle peliajalle Keenanin aikakaudella jääneen sentteri Kevyn Adamsin, veteraanipakki Bret Hedicanin ja puolustajalupaus Tomas Malecin.

Carolina on kaupitellut Sandis Ozolinshia jo jonkin aikaa, mutta miehen pitkä ja kovapalkkainen (n. 5 miljoonaa dollaria/kausi vuoteen 2005 asti) sopimus karkoitti monet kiinnostuneet seurat. Aivan ilmaiseksi ei Ozolinsh siirtynyt nytkään, sillä Carolina joutuu TSN:n mukaan osallistumaan Ozolinshin kolmen seuraavan vuoden palkanmaksuun miljoonalla per kausi.

Kyseisellä kaupalla Florida kohensi takalinjojensa kiekollista pelaamista ja etenkin heikko ylivoimapeli saanee uusia ulottuvuuksia kiekkotaituri Ozolinshin saapumisen myötä. Ritchien rooli Floridassa on vielä tässä vaiheessa arvoitus, uransa aikana kaveri on ollut lähinnä hyvä farmipelaaja ja NHL:ssä nelosketjun kaveri.

Bret Hedicanin saapuminen Carolinaan tuo tasaisuutta ja kokemusta joukkueen puolustukseen. Hedican on ollut Panthersin avainpuolustajia viime vuosina ja tulee varmasti saamaan paljon vastuuta Carolinassa. Hedicanista tulee kauden jälkeen UFA eli vapaa agentti. Mikäli Hedican ei jatka Carolinassa tämän kauden jälkeen tulee Hurricanes saamaan Floridalta toisen kierroksen varausoikeuden.

Kevyn Adams puolestaan on nuori ja vauhdikas kahdensuunnan sentteri, joka ei pelkää työntekoa ja tarvittaessa on valmis jopa pudottamaan hanskansa. Adamsin rooli Floridassa tippui todella pieneksi Keenanin saavuttua ja Adamsin huhuttiin alkuviikosta pyytäneen kauppaamistaan muualle. Hyvänä alivoimapelaajan tunnettu Adams saa näin mahdollisuuden näyttää taitonsa uudessa ympäristössä.

Kolmas Carolinaan siirtyvä peluri on Floridan viime kesänä draftin kolmannella kierroksella varaama slovakkipuolustaja Tomas Malec. Malec on kerännyt QMJHL-junioriliigassa kiitettävästi niin pisteitä, jäähyminuutteja kuin palkintojakin. Malec valittiin viime kauden jälkeen QMJHL:n parhaaksi tulokaspuolustajaksi ja myös tulokas-tähdistöviisikkoon. Hän esiintyi myös Slovakian joukkueessa Prahassa joulukuussa pelatuissa nuorten MM-kisoissa.

Kaiken kaikkiaan tämä kauppa hyödytti varmasti kumpaakin joukkuetta. Florida sai haluamansa kiekollisen puolustajan ylivoimaa pyörittämään. Carolina puolestaan pääsi eroon kovapalkkaisesta Ozolinshista ja kaupassa saadut pelaajat tuovat leveyttä suht kapeaan pelaajamateriaaliin.

Florida ja Carolina kohtaavat seuraavan kerran jo viikon päästä kun Pantterit saapuvat Raleighiin.

Penkiltä New Yorkiin

NY Rangers poimi Capitals-sentteri Trent Whitfieldin waiver-listalta tänään. Capitals joutui tekemään tilaa kokoonpanoonsa nostettuaan rookie-puolustaja Nolan Yonkamnin joukkueseen. Whitfield lähetettiin farmijoukkue Portland Piratesiin, mutta sitä ennen hänet täytyi laittaa waivers-listalle, josta Glen Sather hänet sitten poimi.

Whitfield nousi viime kaudella joukkueen nelossentteriksi, mutta tällä kaudella peliaika on vähentynyt huomattavasti valmentaja Ron Wilsonin käyttäessä nelosketjuaa todella niukasti. 24-vuotias Whitfield on pelannut tällä kaudella vain 24 peliä antaen yhden syötön.

Lähteet: www.carolinahurricanes.com, www.tsn.ca

» Lähetä palautetta toimitukselle