Ovetškin pistepörssin kärkeen, Granlundin syötöt eivät riittäneet

Ovetškin tuuletti kahdesti Wildia vastaan
Aleksander Ovetškin iski kaksi maalia Minnesotassa Wildin verkkoon ja johdatti Capitalsin vierasvoittoon. Senatorsin tulokassensaatio Andrew Hammond puolestaan auttoi joukkueensa tärkeään voittoon Bruinsista.

Aleksander Ovetškin nosti kauden maalisaldonsa jo 47:ään iskemällä kahdesti Minnesotassa. Maalittoman avauserän jälkeen Ovetškin nousi maaliensa myötä pistepörssin kärkipaikalle ohi John Tavaresin, aloitti maalinteon laukomalla oman irtokiekkonsa ohi Devan Dubnykin. Jevgeni Kuznetsov lisäsi Capitalsin johtoa alle minuutin kuluttua Ovetškinin maalista. Wild-puolustaja Jonas Brodin menetti kiekon karmealla tavalla aivan oman maalin edessä ja Kuznetsovilla oli helppo työ ohittaa Dubnyk.

Wildin Christian Folin onnistui kaventamaan tilannetta vain yhdeksän sekuntia ennen toisen erän loppua. Ovetškin vei kuitenkin Capitalsin jälleen kahden maalin päähän kolmannen erän kolmannella minuutilla. Ovetškin pääsi laukomaan suoraan Nicklas Bäckströmin aloitusvoitosta kiekon verkkoon. Jared Spurgeon toi ylivoimamaalilla Wildin vielä maalin päähän, mutta kovasta loppukiristä huolimatta Wild ei onnistunut ohittamaan mainiota kautta pelaavaa Capitals-vahti Brayden Holtbya.

Mikael Granlund saalisti syöttöpisteen Wildin molempiin maaleihin. Wildin muut suomalaiset jäivät pisteittä. Capitalsin voitto oli seuran historian ensimmäinen Wildista tämän kotikentällä Minnesotassa. Ovetškin nousi maaliensa myötä pistepörssin kärkipaikalle ohi John Tavaresin, maalipörssissä venäläistähdellä on jo kahdeksan maalin kaula takana tuleviin Steven Stamkosiin ja Rick Nashiin.

Andrew Hammond pysäytti Patrice Bergeronin maalintekoyrityksen.

Senators kirii kohti pudotuspelipaikkaa

Ottawa Senators otti tärkeän voiton Boston Bruinsia vastaan. Idän viimeisessä pudotuspelipaikassa kiinni oleva Bruins on nyt vain kaksi pistettä viiden ottelun voittoputkessa olevaa Senatorsia edellä. Senators on vielä pelannut ottelun Bruinsia vähemmän.

Senatorsin tulokasvahti Andrew Hammond päästi ensimmäistä kertaa NHL-urallaan enemmän kuin kaksi maalia ottelussa, mutta neljä päästettyä maalia riitti voittoon Senatorsin osuessa kuudesti.

Tapahtumarikas ottelu alkoi värikkäästi Kyle Turrisin vietyä Senatorsin johtoon jo 19 sekunnin pelin jälkeen. Boston ei kotijoukkueen vahvasta alusta hätkähtänyt, sillä Carl Söderberg tasoitti ottelun vielä ensimmäisen minuutin viimeisellä sekunnilla.

Ryan Spooner vei Bruinsin johtoon neljännellä minuutilla, mutta Senatorsin Milan Michalek toi joukkueensa vielä ensimmäisen erän loppupuolella tasoihin. Toisessa erässä maalinteko jatkui vuorotahtiin.

Veteraani David Legwand päätti 15 ottelun mittaisen maalittoman putkensa ja vei Senatorsin 3-2 -johtoon. Senatorsin jäähyiltyä Bruins pääsi yrittämään maalintekoa kahden miehen ylivoimalla erän puolivälissä. Joukkue käytti tilaisuutensa hyväkseen ja Spooner tasoitti ottelun illan toisella osumallaan.

Bruins kuitenkin kähmi ylivoimaetunsa, sillä vain 15 sekuntia johtomaalinsa jälkeen Reilly Smith menetti kiekon helposti oman maalinsa edessä ja Jean-Gabriel Pageau vei Senatorsin uudelleen johtoon alivoimamaalilla.

Bruins tasoitti ottelun vielä toisessa erässä, mutta kolmannessa erässä huippuvireinen kotijoukkue meni menojaan, loppuluvut Senatorsille lopulta 6-4. Tuukka Rask merkautti itselleen 26 torjuntaa.

Hammondille tarkoitettu hampurilainen päätyi väärään suuhun.

Ottelun päätyttyä Senatorsin Curtis Lazarille maistui ravinto rankan pelin jälkeen. Pikaruokaravintola McDonald'sin mainoshahmosta lempinimensä Hamburglar saanut maalivahti Hammond sai onniteluikseen jälleen fanien kentälle heittämiä hampurilaisia. Senatorsin tulokashyökkääjä Lazar käytti tilanteen hyväkseen ja mutusteli heti suuhunsa kentältä noukkimansa purilaisen.

TORONTO - SAN JOSE 1-4

MONTREAL - CAROLINA 4-0

OTTAWA - BOSTON 6-4

FLORIDA - DETROIT 3-1

MINNESOTA - WASHINGTON 2-3

WINNIPEG - ST.LOUIS 2-1 rl.

DALLAS - PITTSBURGH 2-1

CALGARY - PHILADELPHIA 4-1