Ovetškin nousi eniten otteluita pelanneeksi pelaajaksi Capitalsin historiassa

NHL / Uutinen
Ovetškin on ollut Capitalsin keulakuva jo yli kymmenen vuotta.
Kuva © Getty Images
Venäläishyökkääjä Aleksandr Ovetškin nousi viime yönä Washington Capitalsin seurahistoriassa eniten otteluita pelanneeksi pelaajaksi.

Washington Capitalsin tähtihyökkääjä Aleksandr Ovetškin, 32, pelasi viime yönä uransa 984:nnen runkosarjaottelun NHL:ssä. Ovetškin on pelannut kaikki uransa NHL-ottelut Capitalsissa, joten hän nousi samalla organisaation historiassa eniten runkosarjaotteluita pelanneeksi pelaajaksi.

Aiemmin eniten otteluita Capitalsin historiassa oli pelannut ruotsalaispuolustaja Calle Johansson, joka pelasi washingtonilaisjoukkueessa 983 NHL-runkosarjaottelua vuosien 1989 ja 2003 välillä.

Nykyään 52-vuotias Johansson onnitteli ja kehui Ovetškinia merkkipaalun saavuttamisesta. Johansson toimi myös Capitalsin apuvalmentajana kausina 2012-13 ja 2013-14.

− On ollut suuri kunnia seurata sinua vuosien mittaan − ja jopa valmentaa sinua. On ollut fantastista katsoa sinun pelaavan kaikki nämä ottelut.

Ovetškin on Capitalsin ykkösvaraus vuodelta 2004, ja hän on toiminut joukkueen kapteenina kaudesta 2009-10 lähtien. Tähän mennessä venäläinen on takonut NHL:ssä 597 maalia ja yhteensä 1106 tehopistettä. 

NHL:ssä venäläinen on voittanut kolme kertaa liigan arvokkaimman pelaajan palkinnon, kolme kertaa pelaajayhdistyksen valitseman kauden parhaan pelaajan palkinnon sekä kerran liigan pistepörssin. Hänet valittiin myös vuoden tulokkaaksi debyyttikaudellaan 2005-06.

Ovetškin on voittanut peräti kuudesti NHL-kauden maalikuninkuuden. Hyökkääjän yksittäisen kauden maaliennätys on 65 maalia kaudelta 2007-08.

» Lähetä palautetta toimitukselle