TAP - LUK
TOR - WSH 2.30
MTL - ARI 2.30
COL - MIN 4.30
VGK - NSH 5.00
ANA - STL 5.00
VAN - CAR 5.30

Ortiolle uran ensimmäinen nollapeli

NHL / Uutinen
Kiekko löytyi usein Joni Ortion hallusta.
Kuva © Getty Images
Calgary Flamesin Joni Ortio pelasi nollapelin, kun joukkue haki täyden pistepotin Vancouverista. New York Rangers vei voiton myös kolmannesta kalifornialaisjoukkueesta.

Täydellisempää kauden avauspeliä saa hakea kuin mitä Joni Ortio pelasi Calgary Flamesin maalinsuulla Vancouver Canucksia vastaan. Ortio otti kauden ensimmäisessä pelissään 36 koppia päästämättä yhtäkään ohitseen ja ansaitsi suorituksestaan valinnan ottelun parhaaksi pelaajaksi. Ortio sai pitää silmänsä auki ottelun loppuun asti, että voitto ja nollapeli oli varmistettu. Miehen torjuntavirettä kokeilivat muun muassa Sedinin veljekset.

Flames ei ole viime aikoina juhlinut Canucksia vastaan, sillä voitto oli Flamesille ensimmäinen kymmeneen otteluun. Edellinen voitto Flamesille nimenomaan Vancouverissa on puolestaan kirjattu joulukuussa 2011. Edellinen Flames-vahdille Canucksia vastaan kirjattu nollapeli on Miikka Kiprusoffilla vuodelta 2005. 

Nollapeli oli Ortion NHL-uran ensimmäinen. Ortiolla on tilillään kymmenen NHL-ottelua. Mies sai kutsun ylös toisen suomalaisvahdin Karri Rämön loukkaannuttua.

Ottelun ainoan maalin viimeisteli ruotsalaishyökkääjä Mikael Backlund ensimmäisessä erässä, kun ottelu oli vanhentunut reilut viisi minuuttia. Dennis Wideman katkaisi Canucksin hyökkäyksen omalla siniviivalla. Johnny Gaudreau toi kiekon hyökkäysalueelle sisään, syötti David Jonesille, joka ohitti heittäytyvän puolustajan ja löysi maalilta vapaan Backlundin.

Rangers voittoon, Howard loukkaantui

New York Rangers otti täyden pistepotin Kalifornian kierrokseltaan voittamalla San Jose Sharksin lukemin 3−1. Aiemmin tällä viikolla kaatuivat Anaheim Ducks ja Los Angeles Kings. Rangersin voittoputki kasvoi viiden ottelun mittaiseksi. Sharksin maalilla Antti Niemi antautui kahdesti ensimmäisessä erässä, kun Martin St. Louis ja Chris Kreider upottivat kiekon suomalaisvahdin taakse.

Kolmannessa erässä Sharksin onnistui kaventaa ottelu 2−1-lukemiin Melker Karlssonin ylivoimamaalilla, mutta muut yritykset pysähtyivät viimeistään Henrik Lundqvistiin. Niemi keräsi ottelussa 29 torjuntaa ja Lundqvist 30.

Detroit Red Wingsin Jimmy Howard loukkaantui ottelussa Washington Capitalsia vastaan. Capitals pelasi ylivoimalla, kun Howard pysäytti kiekon maalinsa takana ja kiekko päätyi Troy Brouwerille. Howard yritti estää Brouwerin maalinteon venytyksellä, joka päättyi siihen, että mies loukkasi nivusensa ja Brouwer ehti ujuttaa kiekon maaliin vanhanaikaisella.

Howardin korvaajaksi tolppien väliin tuli Petr Mrazek, jonka saldo ottelussa oli 14 kohdattua laukausta ja 12 torjuntaa. Capitals lisäsi johtonsa toisessa erässä jo 3−0-lukemiin John Carlsonin ja Joel Wardin maaleilla. Jonathan Ericsson kavensi tilanteeksi erän lopulla 3−1:een kauden ensimmäisellä osumallaan, joka syntyi kovalla lyöntilaukauksella suoraan syötöstä, mutta sen lähemmäksi Red Wings ei ottelussa enää päässyt. Capitals on voittanut viimeisestä seitsemästätoista ottelustaan kaksitoista ja hävinnyt varsinaisella peliajalla vain kerran. 

PHILADELPHIA-BOSTON 1-3

MINNESOTA-NASHVILLE 1-3

COLORADO-DALLAS 4-3

MONTREAL-PITTSBURGH 1-2 ja.

WASHINGTON-DETROIT 3-1

COLUMBUS-NY ISLANDERS 2-5

ARIZONA-OTTAWA 1-5

ST.LOUIS-CAROLINA 5-4 vl.

VANCOUVER-CALGARY 0-1

LOS ANGELES-WINNIPEG 4-5 vl.

SAN JOSE-NY RANGERS 1-3

» Lähetä palautetta toimitukselle