Olli Malmivaara ja Jyrki Välivaara JYP-puolustukseen

LIIGA / Uutinen
JYP solmi kaksi pelaajasopimusta, kun paluumuuttaja Jyrki Välivaara ja jokerikasvatti Olli Malmivaara liittyivät jyväskyläläisten miehistöön.

Kaksi kautta AHL:ssa Lowell Devilsissä kiekkoillut puolustaja Olli Malmivaara solmi JYPin kanssa kahden vuoden sopimuksen. JYPin toimitusjohtaja Jukka Seppänen luonnehtii Malmivaaraa JYPin nettisivuilla kovan luokan kaappaukseksi.

– Malmivaara on korkean profiilin kotimainen puolustaja. Olemme tyytyväisiä, että hän valitsi JYPin, hehkuttaa Seppänen.

Ennen Pohjois-Amerikan visiittiään Malmivaara pelasi 5 kautta SM-liigaa Jokerien ja SaiPan riveissä. Piste-ennätys liigasta on kaudelta 2005-2006, jolloin Malmivaara teki 11+9=20 pistettä.

Puolustaja Jyrki Välivaara kiekkoili viimeksi Jyväskylässä kaudella 2000-2001. Tuon jälkeen mies pelasi Tapparassa, kunnes siirtyi Ruotsiin.

Päättyneellä kaudella Välivaara pelasi Malmössä Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Allsvenskanissa. Tilastoihin hänelle merkittiin 43 ottelussa pisteet 5+23=28.

Oman kasvatin paluu on jyväskyläläisseuralle iso asia, mutta ennen kaikkea hänen odotetaan tuovan joukkueeseen tärkeää kokemusta.

– Halusimme Välivaaran meille kuitenkin ennen kaikkea pelillisten taitojensa vuoksi. Hän on oivaltava pelaaja, joka pystyy juonikkaisiin kiekollisiin ratkaisuihin ja tuo siten takalinjoillemme yllätyksellisyyttä, kommentoi JYPin päävalmentaja Risto Dufva.

Mies itse uskoo olevansa tällä hetkellä astetta parempi jääkiekkoilija kuin maailmalle lähtiessään.

– Tapparassa jo pääsin näkemään, mitä vaatii menestyvässä joukkueessa pelaaminen. Ruotsin-vuodet taas ovat opettaneet tärkeitä asioita ruotsalaisesta jääkiekosta, Välivaara sanoo.

Paluu kotikaupunkiin sujuu puolustajan mukaan odottavissa ja jännittyneissä merkeissä.

– Hyvin tunnelmin tulen, kun saimme sopimuksen kuntoon. Pääsee viimein joukkueen mukaan harjoittelemaan. Paljon olen seurannut viime talvena joukkueen otteita. Joka pelistä katsoin tulokset ja pelivideot, mitä vaan oli saatavilla, Välivaara kertoo.

Puolustajalla oli sopimuksessaan optio Malmön kanssa vielä ensi kaudesta. Kovasti kauteen panostaneen joukkueen tie ja nousuhaaveet katkesivat kuitenkin Elitserienin karsintasarjaan. Sopimuksen purkuun ei liity sen suurempaa dramatiikkaa.

– Malmö lupasi päästää minut menemään, jos haluan lähteä. Sen suhteen sopimuksen purku ei ollut vaikeaa. Siellä tulee mahdollisesti asioihin muutoksia, en tiedä sitten kuinka paljon, Välivaara toteaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle