Olli Jokinen Elitserieniin

MAAJOUKKUE / Uutinen
Ruotsin pääsarja sai taas yhden suomalaistähden lisää Olli Jokisen allekirjoittaessa sopimuksen Södertälje SK:n kanssa. Jokinen aloittaa kautensa SSK:n paidassa kuitenkin vasta marraskuun 18. päivä, mikäli NHL:n työsulku on edelleen voimassa.

Olli Jokinen, 25, oli toisena kautena peräkkäin Florida Panthersin paras pistemies. 26 maalia ja 58 pistettä tekivät Jokisesta myös viime kauden tehokkaimman suomalaispelaajan NHL:ssä. Jokinen pelasi myös suuressa roolissa finaaliin asti taistelleessa Suomen World Cup-joukkueessa.

– Olli Jokinen on NHL-supertähti ja hän on yksi Elitserienin kiinnostavimmista pelaajista. Hän on täydellinen jääkiekkoilija; vahva luistelu ja kova peli yhdistyneenä erinomaiseen pelisilmään, hehkutti Södertäljen urheilutoimenjohtaja Mats Hallin.

Isokokoinen suomalaissentteri on pelannut NHL:ssä yhteensä 477 ottelua, joissa hän on tehnyt 97 maalia ja 210 pistettä. Näistä kuitenkin 62 maalia ja 123 pistettä ovat syntyneet kahden viime kauden aikana.

– Elitserienin systeemi on valitettavasti tällainen, ettemme saa vielä nauttia maailmanluokan tähtipelaajasta. Minun on vaikea ymmärtää mikä pointti siinä on,että yleisö pääsee näkemään supertähden otteita kahteen kuukauteen vielä, Hallin selvensi Jokisen liittymistä joukkueeseen vasta Elitserienin siirtoikkunan avautuessa uudelleen.

– Jokinen on paras värväyksemme seuran historiassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle