Olavi Vauhkosesta Jatkoajan marraskuun Mestis-pelaaja

MESTIS / Uutinen
Jatkoajan Mestis-toimitus valitsi marraskuun parhaaksi pelaajaksi kovassa maalivireessä olevan Jokipoikien laitahyökkääjä Olavi Vauhkosen.

Täksi kaudeksi Jokereista Pohjois-Karjalaan siirtynyt Olavi Vauhkonen, 22, äityi marraskuussa hurjaan lentoon. Hyökkääjä mätti 11 (8+3) tehopinnaa kuukauden kymmenessä ottelussa ja nousi Mestiksen maalipörssissä jaetulle viidennelle sijalle.

Viime kaudella Vauhkonen kuului Jokereiden sopimuspelaajiin, mutta suurin osa kaudesta kului Kiekko-Vantaan riveissä. Vantaalla mies pelasi miltei täyden kauden tehden mukavat 30 tehopistettä. Vaikka Vauhkosen peliaika SM-liigassa on jäänyt pieneksi, vyöllä on kuitenkin yli 60 liigakamppailua.

Vauhkosen jatkaessa pistetehtailuaan samaan tahtiin voi olla, että kirkkaammat valot kutsuvat jo hyvinkin pian. Miltei kaksimetrinen hyökkääjäkolossi on pelaajatyypiltään harvinainen ja hyvinkin monikäyttöinen.

Äänestys kuukauden pelaajasta oli harvinaisen yksimielinen. Lähimmät haastajat löytyvät Mikkelin Jukureista ja Vaasan Sportista Teemu Seppäsen ja Mika Kujanpään muodossa. Vauhkosen ketjukaveri Juuso Rajala sai myös hajaääniä ja oli eittämättä suuri apu miehen hurjassa syyskunnossa.

Vauhkonen valittiin myös Mestiksen kuukauden pelaajaksi. JYP-Akatemian hyökkääjä Oula Palve valittiin puolestaan Mestiksen marraskuun nuoreksi pelaajaksi.


Vauhkosen ruuti on ollut rutikuivaa.
Joona-Pekka Hirvonen - http://jphirvonen.net/

Aiemmat kuukauden pelaajat:Syyskuu: Jussi Tapio (Sport)

Lokakuu: Lasse Lappalainen (SaPKo)

» Lähetä palautetta toimitukselle