Oilers voiton päässä finaalipaikasta

NHL / Uutinen
Edmontonin ja Anaheimin kolmaskin kohtaaminen oli kanadalaisjoukkueen juhlaa. Oilers johtaa nyt sarjaa voitoin 3-0, ja onkin vain yhden voiton päässä finaalipaikasta. Anaheimin hieno kevät on saamassa ikävän lopun.

Edmonton - Anaheim 5-4

(Otteluvoitot: 3-0)

Ottelu alkoi vähämaalisena, sillä avauserässä nähtiin vain yksi osuma, josta vastasi isäntäjoukkue Oilersin Toby Petersen. Anaheim hallitsi avauserää, muttei pystynyt ohittamaan Dwayne Rolosonia.

Jos maalit olivat avauserässä kortilla, niin jäähyjä nähtiin senkin edestä. Ajassa 2:51 Georges Laraque ja Todd Fedoruk ottivat yhteen, molemmille tappelusta rangaistus. Vain hetkeä myöhemmin oli kirjurilla töitä, sillä ajassa 3:10 lähetettiin neljä pelaajaa jäähyaitioon. Kellon näyttäessä 5:26, tuli jälleen ruuhkaa jäähyaitioon, myös tällä kertaa sinne laitettiin neljä miestä.

Toisessa erässä maaleilla ei herkuteltu, sillä erässä ei nähty yhtään osumaa. Kolmas erä alkoi Anaheimin kannalta tyrmäävästi. Edmonton siirtyi ensin reilun 42 minuutin pelin jälkeen 2-0-johtoon Mike Pecan viidennellä pudotuspelimaalilla. Tästä vain reilu minuutti, ja Steve Staios lisäsi lukemiksi jo 3-0. Jälleen mentiin minuutti eteenpäin, ja oli Chris Prongerin vuoro onnistua, 4-0.

Anaheim heräsi vielä taisteluun, ja nousi maalin päähän, kun Sean O'Donnell, Teemu Selänne ja Chris Kunitz tekivät maalit kahden minuutin välein. Kunitzin 4-3-kavennusosumasta kului kuitenkin vain kolme minuuttia, kun Edmontonin Fernando Pisani iski numeroiksi 5-3. Teemu Selänne onnistui vielä kertaalleen kaventamaan, mutta tasoihin asti Anaheim ei pystynyt nousemaan, vaan Oilersille voitto numeroin 5-4.

Kommentteja ottelusta

Anaheimin maalilla Ilja Bryzgalov ei mitenkään liekehtinyt, sillä miehen nollaputken aikaninen vire on vain kaukainen muisto. Tässä ottelussa Bryzgaloville tuli 22 laukausta, ja niistä viisi meni sisään. Edmonton-vahti Dwayne Roloson torjui 34 kertaa, ja päästi neljä maalia. Edmonton lähtee jahtaamaan puuttuvaa voittoaan torstaina, jolloin nähdään vieläkö ankkojen taistelumoraali riittää, vai eteneekö Oilers finaaleihin puhtaasti.

Teemu Selänne, Ana, 2+0, +1, 4 laukausta, 2 PIM, 19:08

» Lähetä palautetta toimitukselle