Oilers vei ulkoilmaottelun − Talbotin nollapeli ja toisen erän tehohetki ratkaisivat

Darnell Nurse iski Oilersin toisen maalin.
Edmonton Oilers ja Winnipeg Jets kohtasivat Winnipegin Investors Group Field -stadionilla pelatussa Heritage Classic -ulkoilmaottelussa. Oilers karkasi Jetsiltä toisessa erässä ja vei voiton lopulta lukemin 3-0.

Oilers aloitti ottelun hyvin, mutta ensimmäisen erän edetessä pelin hallinta siirtyi kokonaan Jetsille. Kotijoukkue loi useita vaarallisia tekopaikkoja jo ensimmäisen viiden minuutin aikana. Cam Talbot kuitenkin torjui niin Patrik Laineen kuin Nikolaj Ehlersinkin lähentelyt.

Erän loppupuolella Laine harhautti Oilers-puolustuksen ja murtautui röyhkeästi maalille. Tamperelainen ei kuitenkaan saanut kunnollista laukausta aikaiseksi ja hänen yrityksensä jäi torsoksi. Muutama sekunti ennen erän loppua Oilersin Zack Kassian pääsi yrittämään maalintekoa, mutta Connor Hellebuyck ei ollut ohitettavissa.

Toiseen erään Oilers tuli aivan eri ilmeellä. Etenkin Ryan Nugent-Hopkinsin johtama kolmosketju loi tilanteita Jetsin päätyyn liukuhihnalta. Myös Connor McDavid pääsi yrittämään loistavasta tekopaikasta, mutta Hellebuyck veti pidemmän korren.

Oilers karkasi tavoittamattomasti

Toista erää oli pelattu kymmenen minuuttia, kun Dustin Byfuglienille sattui ylivoimalla paha virhe siniviivalla. Mark Letestu karkasi yksin läpi ja iski kiekon varmasti ohi Hellebuyckin. Lisää seurasi kaksi minuuttia myöhemmin. McDavid karkasi Jets-puolustukselta ja antoi namupassin juuri jäähyaitiosta tulleelle Darnell Nurselle, joka ei erehtynyt.

Erää oli jäljellä kolme minuuttia, kun Nugent-Hopkins riisti Laineelta kiekon ja antoi loistosyötön Kassianille. Tämän tarkka rannelaukaus painui ohi Hellebuyckin ja peli oli 3−0. Heti seuraavassa vaihdossa Benoit Pouliot'lla oli loistopaikka lisätä Oilersin johtoa, mutta Hellebuyck torjui.

Kolmas erä oli tarkkaa peliä. Jetsillä oli omat paikkansa maalintekoon, mutta Oilersin tiivis puolustuspeli piti isännät poissa parhailta tekopaikoilta. Myös Oilers pääsi yrittämään lisämaaleja ylivoimalla. Oilersin pakkopeli pyöri kuitenkin paria maalipaikkaa lukuun ottamatta tehottomasti.

Jetsille tarjoutui kolmannen erän lopussa mahdollisuus tulla peliin mukaan, kun McDavid hankki itselleen kampitusjäähyn. Kotijoukkue otti maalivahdin pois, mutta Oilers kesti myllytyksen ja vei lopulta voiton lukemin 3−0.