ILV - IFK
LUK - HPK
SAI - JUK
SPO - PEL
WSH - SJS 2.00
OTT - ARI 2.30
CHI - NYI 3.30
CGY - CAR 4.00
EDM - DET 4.00

Oilers laittaa valmentajan vaihtoon

NHL / Uutinen
Eakinsilla ei ole juuri ollut aihetta hymyyn tälläkään kaudella.
Kuva © Getty Images
Edmonton Oilersin toimitusjohtaja Craig MacTavish on erottanut joukkueen päävalmentajan Dallas Eakinsin. Surkean alkukauden pelannut Oilers ehti olla 113 ottelun ajan Eakinsin alaisuudessa.

Dallas Eakins joutuu etsimään muualta töitä Edmonton Oilersin irtisanottua hänen sopimuksensa. Viime kaudella ensimmäistä kertaa NHL-tason päävalmentajana toiminut Eakins ei saanut jo useamman kauden ajan räpiköinyttä Oilersia nousuun. Joukkue on tällä hetkellä koko NHL:n viimeisenä tasapisteissä (19) Carolina Hurricanesin kanssa. 31 ottelusta vain seitsemän on päättynyt voitokkaasti.

Aiemmin 47-vuotias Eakins on toiminut muun muassa Toronto Maple Leafsin apuvalmentajana ja päävalmentajana AHL:ssä

Oilers ei ole vielä ilmoittanut Eakinsin varsinaista korvaajaa. MacTavish siirtyy itse toistaiseksi joukkueen penkin taakse. Vielä viime kaudella NHL:ssä päävalmentajana toimineista muun muassa John Tortorella, Dan Bylsma ja vastikään Ottawa Senatorsista potkut saanut Paul MacLean ovat vapailla markkinoilla.

Käyttäjän mheinonen kuva

Kommentti: Miikka Heinonen

Potkut olivat odotetut, mutta tuskin Oilersin kelkka tästä kovin nopeasti kääntyy, vaikka MacTavish loihtisi koko Bylsma-MacLean-Tortorella-ryhmän vaihtopenkin taakse. Joukkueen ja seuran ongelmat ovat paljon syvemmällä kuin pelkästään päävalmentajan pelikirjassa. Tukku hyvillä varausvuoroilla varattuja pelaajia menee aivan hukkaan tappiollisen Oilersin kolmosketjussa.

Seuralta on puuttunut jo kauan pitkäjänteinen strategia, jonka avulla joukkue hinattaisiin hitaasti mutta varmasti pois NHL:n pohjamudista. Hätäiset ratkaisut tietävät jälleen yhtä aikaista kesälomaa Edmontonissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle