Oilers kauppasi Smidin Flamesiin ja hankki Bryzgalovin

NHL / Uutinen
Ilja Bryzgalovin uusi seura on Edmonton Oilers.
Kuva © Getty Images
Edmonton Oilers on kaupannut puolustaja Ladislav Smidin Calgary Flamesiin. Smidin lisäksi liekkipaitaan matkasi myös maalivahtilupaus Olivier Roy. Vaihdossa Flames antoi sentteri Roman Horakin ja maalivahtilupaus Laurent Brossoitin. Kaupan lisäksi Oilers vahvisti maalivahtiosastoaan tekemällä yksivuotisen sopimuksen Ilja Bryzgalovin kanssa.

Edmonton Oilers ja Calgary Flames tekivät perjantaina pelaajakaupan, jossa Flamesiin matkasivat puolustaja Ladislav Smid sekä maalivahti Olivier Roy. Oilers puolestaan sai vaihdossa sentteri Roman Horakin sekä maalivahti Laurent Brossoitin.

Vuoden 2006 Chris Pronger-kaupassa Edmontoniin tullut Smid on kuluvalla kaudella tehnyt 17 ottelussa tehot 1+1=2. Smid tunnetaan yhtenä liigan parhaista blokkaajista. Hän on pelannut NHL-urallaan 474 ottelua, kaikki Oilersin paidassa, ja iskenyt niissä tehot 11+54=65. 

Roy on Edmontonin viidennen kierroksen varaus vuodelta 2009. Hän on toistaiseksi viettänyt aikansa AHL:ssä eikä ole pelannut otteluakaan NHL-tasolla.

22-vuotias Horak on viimeisen kolmen kauden aikana pelannut Flames-nutussa yhteensä 82 ottelua tehoilla 5+13=18. AHL:ssä hänelle on kertynyt 86 ottelua tehoilla 20+21=41.

20-vuotias Brossoit on pelannut viimeiset neljä kautta WHL:n Edmonton Oil Kingsissä. Kaudella 2011-12 hän johdatti Oil Kingsin aina Memorial Cup-mestaruuteen saakka ja valittiin pudotuspelien parhaaksi pelaajaksi.

Kaupan lisäksi Oilers vahvisti maalivahtiosastoaan, kun alkukauden pelaamatta ollut Ilja Bryzgalov pääsi seuran kanssa sopimukseen. Aikoinaan Edmontonia Pohjoisnapaan verrannut Bryzgalov solmi seuran kanssa yksivuotisen sopimuksen, jonka arvon uskotaan olevan noin 1,75 miljoonaa dollaria. Hänen odotetaan vahvistavan merkittävästi maalivahtiongelman kanssa paininutta Oilersia. 

Värikkäistä kommenteistaan tunnettu maalivahti on ollut ilman seuraa sen jälkeen, kun Philadelphia Flyers osti hänen sopimuksensa keväällä ulos. 33-vuotias Bryzgalov on pelannut urallaan 425 NHL-ottelua torjuntaprosentilla 91.3. Hänen seurojaan ovat olleet Anaheim Ducks, Phoenix Coyotes ja Philadelphia Flyers. Bryzgalov voitti Ducksin paidassa Stanley Cupin keväällä 2007.

» Lähetä palautetta toimitukselle