Oilers kaupoilla: Rita Pittsburghiin, Salmelaisen oikeudet Blackhawksille

NHL / Uutinen
Pittsburgh Penguins ja Edmonton Oilers ovat tehneet kolme pelaajaa käsittävän vaihtokaupan. Oilers kauppasi myös Tony Salmelaisen pelaajaoikeudet.

Jani Rita siirtyy Edmontonista Pittsburghiin. Edmonton on etsinyt itselleen kiekollista taitoa takalinjoilleen ja sellainen löytyi Pittsburghista. Ruotsalainen Dick Tärnström on jäänyt Penguinsissa soittamaan kakkosviulua kiekollisen pakin roolissa ja nyt Oilersissa on tarjolla jälleen isompi rooli.

Tällä kaudella Tärnström on tehnyt vain 10 pistettä, kun parhaalla kaudellaan mies nakutti 61 ottelussa 41 pistettä. Ridan kanssa teräskaupunkiin matkustaa jämäkkä puolustaja, 35-vuotias kanadalainen Cory Cross.

Jani Rita on alunperin Oilersien ykköskierroksen varaus. NHL:ssä Rita on pelannut 33 ottelua tehoin 6+1. AHL:ssä tehojakin on löytynyt vuosien saatossa kohtalaisesti. Kahdensadan AHL-ottelun rajan rikkonut Rita on tehnyt 131 tehopistettä Oilersin farmissa.

Kaupassa yhdessä Pengunsiin lähetetty Cory Cross on kookas ja jämäkkä alakerran luutija. Cross oli pitkään tulokasjoukkue Tampa Bayn puolustuksen tukijalka. Viime vuosina Cross on kiekkoilut Torontossa ja Rangersissa ennen siirtoa Oilersiin keväällä 2003. 637:ssä ottelussa tehoja on siunaantunut 33+95.

Tärnström on myöhäislöytö Ruotsista. Vasta 25-vuotiaana NHL:ään siirtynyt puolustaja teki vahvaa jälkeä kahden Pittsburgh-kauden aikana. Penguins nappasi miehen Islandersin waiver-listalta.

Spacek Oilersiin

Chicago Blackhawks ja Edmonton Oilers ovat tehneet vaihtokaupan, jossa Blackhawks saa laitahyökkääjä Tony Salmelaisen pelaajaoikeudet. Vastaavasti Oilersiin siirtyy puolustaja Jaroslav Spacek. Kaupasta huolimatta Salmelainen jatkaa yhä Suomessa.

- Jatkamme muutosten tekemistä ja sopeutumista uuteen pelityyliin. Pyrimme saamaan lisää taitoa ja nopeutta kokoonpanoomme. Salmelaisella on nopeutta ja hyökkäyspään taitoja, Blackhawks-GM Tallon selitteli tuoretta vaihtokauppaa.

Kuluvalla kaudella mainiosti SM-liigassa pelannut 24-vuotias Salmelainen on liigan pistepörssissä jaetulla ykkössijalla. HIFK-hyökkääjä on ampunut 42 ottelussa 22 maalia ja antanut 19 maaliin johtanutta syöttöä.

Salmelainen kävi näyttämässä taitojaan NHL-jäillä jo kaudella 2003-04, jolloin mies viiletti 13 ottelussa Edmonton Oilersin riveissä. Tällöin pistetili karttui vain yhdellä syöttöpisteellä. Viime kauden suomalainen kiekkoili Oilersin farmijoukkueessa AHL:n Edmonton Roadrunnersissa. Kelvollisen kauden saldona oli 76 ottelussa 46 pistettä.

Spacek liittyi Blackhawks-puolustukseen vapaana agenttina elokuussa 2005. Kuluvalla kaudella Blackhawks-takalinjojen harvoihin onnistujiin lukeutunut 31-vuotias tsekki on esiintynyt 45 ottelussa. Kyseisissä mittelöissä kokenut puolustaja on iskenyt seitsemän maalia ja antanut 17 maaliin johtanutta syöttöä.

NHL-urallaan Spacek on edustanut Blackhawks jo aikaisemmin. Tsekki pelasi myös kauden 2000-01 aikana Windy Cityssä. Lisäksi Spacek on pukenut Florida Panthersin ja Columbus Blue Jacketsin pelipaidan ylleen. Kaikkiaan veteraanipuolustajan tilille on kertynyt 465 NHL-ottelua, joissa on syntynyt 186 pistettä.

Samalla Blackhawks ilmoitti kutsuneensa kokoonpanoonsa yhdysvaltalaispuolustaja Danny Richmondin farmijoukkue Norfolk Admiralsista.

» Lähetä palautetta toimitukselle