OHL:ssä tehoja takonut hyökkääjälupaus Nyman Lukkoon - "Yksi Suomen lahjakkaimmista nuorista pelaajista"

LIIGA / Uutinen
Pekka Virta saa joukkoihinsa nuoren hyökkääjän.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Rauman Lukko vahvistaa hyökkäyskalustoaan Kanadan juniorisarjoissa kovaa jälkeä tehneellä Linus Nymanilla.

Linus Nyman siirtyy Lukon riveihin kaksivuotisella sopimuksella. 18-vuotias Jokereiden kasvatti pelasi kaksi edelliskautta OHL-juniorisarjassa Kingston Frontenacsin joukkueessa. Hän kuuluu myös Suomen ikäkausimaajoukkueiden vakionimiin.

− Vuodet Pohjois-Amerikassa opettivat minulle paljon. OHL:ssä pelataan runkosarjassa yhteensä 68 ottelua ja siihen pudotuspelit päälle. Joka matsiin pitää olla valmis, ja se toi omalta osaltaan sellaista hyvää tasaisuutta omaan pelaamiseen. OHL on kova sarja, jossa on hyvät valmentajat, joiden kanssa pääsin kehittymään, Nyman kertoi.

− Palaan hyvillä fiiliksillä takaisin Suomeen. Olen innostunut uudesta haasteesta, joka minua Raumalla ja Lukon paidassa odottaa. Olen kuullut seurasta pelkästään hyvää. Lukossa on kaikki sellaiset asiat kunnossa, joilla viedään nuoria pelaajia eteenpäin.

Päättyneellä kaudella Nyman tehtaili OHL:ssä runkosarjassa 67 ottelussa tehot 39+46. Laitahyökkääjän vahva pistetahti jatkui myös pudotuspeleissä, joissa hän viimeisteli 16 ottelussa yhtä monta tehopistettä.

Nyman oli kaudella 2016-17 OHL:n tulokkaiden maalipörssin kärkinimi 26 maalillaan ja hänet valittiin sarjan tulokkaiden tähdistökentälliseen. Keväällä 2017 hän oli myös saavuttamassa MM-hopeaa Suomen paidassa alle 18-vuotiaiden kisoissa.

− Hänen kohdallaan puhumme yhdestä Suomen lahjakkaimmista nuorista pelaajista. Linus on siinä iässä, että nyt on läpimurron paikka. Hänellä on allaan vahva kausi, ja olemme tyytyväisiä, että meidän osaamiseemme ja tulevaisuuden näkymiimme luotetaan, totesi Lukon päävalmentaja Pekka Virta.

− Pyrimme siihen, että meillä on mahdollisuus saada näitä huipputalentteja Raumalle. Ja kun heitä tänne saadaan, on tärkeää, että onnistumme heidän kanssaan tekemässämme työssä. Tavoite on, että heistä tulisi ajallaan sellaisia pelaajia, jotka matkaavat Lukon kautta maailmalle niin sanottuihin isompiin kaukaloihin.

Hyökkääjä saapuu Raumalle sunnuntaina ja on mukana Lukon harjoituksissa jo maanantaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle