TPS - ILV
NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

Nyt se tapahtui - Gonchar kaupattiin

NHL / Uutinen
Washington on tyhjentänyt riveistään nimimiehiä toisen perään. Goncharin kauppa oli enää ajan kysymys. Nyt sekin aika meni ohi. Uusi koti löytyi Bostonista.

Washington on istuttanut Sergei Goncharia katsomossa viime peleissä. Syynä tähän on ollut pitää mies terveenä, sillä loukkaantunutta pelaajaa ei saa kaupata. Kovia minuutteja tahkonnut puolustaja on myös kärsinyt paikoitellen ylirasituksesta, joten lepotauko olisi muutenkin ollut miehelle paikallaan.

Goncharia on kaupiteltu ympäri liigaa, milloin media on miestä vienyt Torontoon, milloin Coloradoon, milloin minnekin. Nyt pisimmän korren kaupassa veti Boston Bruins. Halvalla 29-vuotias venäläispuolustaja ei kuitenkaan lähtenyt. Kaupassa Bostonista siirtyi Washingtoniin nuori lupaava puolustaja Shaone Morrisonn sekä 1. ja 2. kierroksen varausvuorot. Gonchar tienaa sopimuksensa viimeisenä vuonna 3,65 miljoonaa taalaa.

Hyökkäävänä puolustajana ja ylivoimaspesialistina tunnettu Gonchar on tällä kaudella takonut huimat 7+49 pisteet. Washington varasi miehen 1. kierroksella vuoden -92 varaustilaisuudessa ja NHL-debyytti tapahtui kahta vuotta myöhemmin. NHL-urallaan pisteitä on kertynyt 654 ottelussa 144+272.

Washington on aiemmin tänä talvena kaupannut muutkin korkeapalkkaiset pelaajansa muualle. Peter Bondra, Jaromir Jagr ja Robert Lang ovat kadonneet joukkueen riveistä. Maalivahti Olaf Kölzigin kauppaa on myös spekuloitu vahvasti.

- Sergei on yksi liigan parhaista hyökkäävistä puolustajista ja tämä oli iso osa missä joukkueemme tarvitsi vahvistusta. Hänen kiekollinen peli on vahvaa, hänellä on hyvä pelinäkemys ja hänestä tulee tärkeä osa meidän ylivoimapeliä, kertoi uudesta pelaajastaan Bostonin GM Mike O'Connell.

- Hän tekee joukkueestamme paremman, O´Connell tiivisti.

Shaone Morrisonn on Bostonin varaus vuodelta 2001. Bruins varasi kanadalaispuolustajan numerolla 19. Tällä kaudella vakiokokoonpanoon murtautunut Morrisonn on pelannut 30 ottelua tehoilla 1+7, tehotilasto mukavasti plussan puolella 10 pykälää. Morrisonn on hyvä yleispuolustaja, jonka koko ja liike ovat NHL-tasolle varsin hyvät.

- Shaone Morrisonn oli paras saatavilla ollut nuori puolustaja, ja se pelaaja, jonka halusimme. Olemme tyytyväisiä saatuamme hänet ja odotamme hänen olevan runkopuolustajiamme erittäin pitkän ajan, perusteli George McPhee hankintaansa.

McPhee oli vaatinut Morrisonnin kaltaista puolustajaa osaksi kauppaa. Mukaan tuli vielä kaksi korkeaa varausvuoroa.

» Lähetä palautetta toimitukselle