Nyt se on varmaa: Kiekko-Espoo palaa jääkiekkokartalle

Muut Sarjat / Uutinen
Edesmennyt Espoo Blues käytti Kiekko-Espoon ikonista logoa pelipaidoissaan.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Espooseen on perustettu uusi jääkiekon urheilutoimintaan keskittyvä rekisteröity yhdistys. Sen nimi on Kiekko-Espoo.

Kiekko-Espoo ry perustettiin elokuussa. Perustajat ovat yhteistyössä paikalliset Espoon Palloseura ja Espoon Kiekkoseura.

– Se on perustettu yhdeksi mahdolliseksi kanavaksi, jonka kautta toimintaa voitaisiin joskus tulevaisuudessa pyörittää. Espoolainen jääkiekkokokonaisuus on ollut aikamoisessa pyörityksessä viime aikoina, minkä vuoksi erilaisia ratkaisuja on suunniteltava, EPS:n puheenjohtaja Ami Rubinstein sanoo.

Kiekko-Espoo on kulttimaineeseen noussut seurabrändi. Se pelasi miesten pääsarjassa vuosina 1992–1998, kunnes nimi vaihtui Espoo Bluesiksi. Alkuperäinen Kiekko-Espoo perustettiin vuonna 1984.

– Kuitenkaan Kiekko-Espoo-nimistä yhdistystä ei käsittääkseni ole ollut. Siksi nimi oli rekisteröitävissä. Ennen Bluesia toimineen Kiekko-Espoon taustayhdistys oli nimeltään Kiekko-Espoo Liiga ry. Lisäksi on ollut Kiekko-Espoo Team ry, Rubinstein kertoo.

Espoolainen jääkiekkoseuratoiminta tunnetaan eripuraisuudestaan. EPS, EKS, Suomen suurin jääkiekkoseura Blues juniors ja miesten edustusjääkiekkoilua tällä hetkellä hallinnoiva Espoo United Oy eivät ole saavuttaneet keskinäistä harmoniaa. Nyt EPS:n ja EKS:n toiveena on saada vielä Blues juniors Kiekko-Espoo ry:n taakse.

Rubinstein myöntää, että yhteistyö on Kiekko-Espoo-suunnitelmalle iso kanto kaskettavaksi.

– Yksi suurimmista haasteista on löytää yhteisymmärrys kolmen seuran kesken. Mutta sen haasteen myös haluamme ehdottomasti taklata, hän toteaa.

Nyt kun yhdistys on perustettu, sen tavoite on aloitella toimintaansa kaudella 2018–2019. Konkretiaa on toistaiseksi olemassa minimaalisesti, mutta Rubinstein valottaa heidän haluavan lyödä Kiekko-Espoon ajatusmalli lukkoon tämän vuoden aikana.

- Tavoitteemme on käynnistää toiminta tavalla, jossa on huomioitu sekä urheilulliset että taloudelliset realiteetit. Toimintaa rakennetaan riittävän kärsivällisesti, jotta varmistamme toiminnan kantokyvyn. Kasvatamme kunnianhimoamme sitä mukaa kuin se on mahdollista.

» Lähetä palautetta toimitukselle