Nurmisesta AHL-mestari ja pudotuspelien MVP

NHL / Uutinen
Pasi Nurmisen Chicago Wolves voitti viime yönä Bridgeport Sound Tigersit 4-3 ja ansaitsi näin AHL:n mestaruuden otteluvoitoin 4-1. Loistavasti pelannut Nurminen sai mestaruuden lisäksi myös henkilökohtaista kunniaa kun hänet valittiin pudotuspelien MVP:ksi eli arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Chicagon ratkaiseva voitto ei tullut helpolla, sillä ratkaisu tapahtui vasta toisen jatkoerän alussa Juri Butsajevin iskiessä voittomaalin Rick DiPietron selän taa. Chicago johti ottelua varsinaisella peliajalla parhaimmillaan jo 3-0, mutta Bridgeport kiri toisessa erässä tasoihin. Kolmas erä ja ensimmäinen jatkoerä pelattiin maalittomina.

Butsajevin ja Nurmisen lisäksi Chicagon ratkaisijapelaajia ottelussa olivat puhtaan kypärätempun iskenyt Steve Maltais, jota säestivät hyvin ketjukaverit Andreas Karlsson (2 syöttöä) ja Rob Brown (3 syöttöä). Maalissa vakuuttavia otteita jälleen esittänyt Nurminen torjui ottelussa 35 laukausta.

Atlanta Thrashersin farmijoukkue Chicago Wolves siirtyi kesän aikana lopetetusta IHL-liigasta AHL:ään ja joukkueesta tuli AHL-historina kuudes seura, joka on voittanut mestaruuden tulokaskaudellaan.

Pudotuspelien arvokkain pelaaja

Joukkueensa tukipilarina koko pudotuspelien aikana esiintynyt Nurminen sai myös henkilökohtaista gloriaa kun hänet valittiin pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi. Nurmisen valinta oli ensimmäisen kerta kun maalivahti saa kyseisen palkinnon sitten vuoden 1995, jolloin New Jerseyn farmiseura Albanyn maalivahdit Mike Dunham ja Corey Schwab jakoivat kyseisen kunnian.

Nurminen voitti kahdestakymmenestä pelaamastaan pudotuspelistä viisitoista. Tuo luku sivuaa AHL:n maalivahtien pudotuspelivoittoennätystä. Viidestätoista voitosta kaksi tuli nollapeliesityksellä ja päästettyjen maalien keskiarvo on huikea 1.94.

Lähde: AHL:n kotisivut

» Lähetä palautetta toimitukselle