Nurmisen Atlanta tasapeliin, Avs jyräsi Columbusin

Roylle kauden ensimmäinen nollapeli. Nurminen jatkoi hyviä esityksiään Thrashersin maalilla. Phoenix Coyotes harjoitteli viime aikoina ontunutta maalintekoa Calgaryssä. Pittsburghissa vierasjoukkue kävi hakemassa pisteet Penguinsilta, joka pelasi edelleen ilman Mario Lemieux’ta.

Ennen ottelua Boston Bruins oli ilmoittanut hankkineensa maalivahti Jeff Hackettin. Liekö tuo ollut syy, mutta Bruinsin maalilla ottelussa Penguinsia vastaan pelannut Andre Raycroft oli loistava. Raycroft torjui ottelussa 35 kertaa ja päästi verkon perille ainoastaan yhden Pens-laukauksen.

Bruinsin paras kenttäpelaaja illanpelissä oli jälleen kerran Glen Murray, joka laukoi kaksi maalia ja syötti yhden. Muut Bruinsin maalintekijät olivat Mike Knuble sekä Brian Rolston. Penguinsin ainokaisen teki Milan Kraft ensimmäisessä erässä.

Raycroft voitti ensimmäisen ottelunsa NHL:ssä sitten vuoden 2000.

Rangers voittoon kantrikaupungissa

New York Rangers ratkaisi pelin jo avauserässä tekemällä pelin kolme ensimmäistä maalia erän lopulla vain reilussa kahdessa minuutissa. Rangers-vahti Mike Dunham pelasi ensimmäisen kerran entistä seuraansa Nashville Predatorsia vastaan, joka myi hänet Rangersiin. Dunham torjui ottelussa 28 kertaa.

John Tripp, Jamie Lundmark ja Tom Poti ampuivat Rangersin maalin ensimmäisessä erässä. Predators kavensi ottelun yhteen maaliin, kun ensin Scott Hartnell ampui Predsin avausmaaliin toisessa erässä ja TPS:stä tuttu Karlis Skrastins teki 3-2-maalin. Rangersin kapteeni Mark Messier laukoi joukkueensa kahden maalin johtoon reilun minuutin pelin jälkeen Skrastinsin maalista.

Rangers voitti 4-2.

Thrashers ja Sens tasapeliin

Atlanta on hävinnyt ainoastaan yhden pelin uuden valmentajansa Bob Hartleyn alaisuudessa. Hartley on valmentanut uutta joukkuettaan nyt viidessä ottelussa, joissa Thrashers on voittanut kolmesti, pelannut kerran tasan ja hävinnyt kerran.

Viime yönä maalit menivät tasatahtiin – ensin iski Ottawa, sitten tasoitti Thrashers ja sitä rataa mentiin ottelun loppuun. Jokaisessa erässä nähtiin kaksi maalia. Pisteiden valossa joukkueista nousi kaksi nimeä esiin – Thraskersista Viktor Kozlov ja Ottawasta kapteeni Daniel Alfredsson. Molemmilla tehot 1+1.

Sens-maalivahti Patrick Lalimen jatkoajalla esittämien hyvien torjuntojen vuoksi molemmille joukkueille yksi piste. Ottelu päättyi 3-3-lukemiin.

Avalanche otti selvän kotivoiton

Colorado pelasi ilman kapteeniaan ja parasta hyökkääjäänsä Joe Sakicia ottelussa Columbus Blue Jacketsia vastaan. Tämä ei näkynyt lainkaan kotijoukkueen pelissä, sillä joukkue voitti 5-0.

Avalanchen jokaisen maalin teki eri pelaaja. Ottelun viidennen maalin tehnyt Avs-pakki D. J. Smith ampui uransa ensimmäisen NHL-maalin. Muistakin joukkueen maaleista vastasivat miehet, jotka eivät kovin useasti parrasvaloihin pääse, kuten Derek Morris, Steve Reinprecht, Adam Foote ja Mike Keane.

Coloradon tähtimaalivahti Patrick Roy pelasi suhteellisen helpon nollapelin torjuen ainoastaan 18 kertaa. Roylle nollapeli oli kauden ensimmäinen ja uran 62.

Kojootit jyräsivät Calgaryn, Chicago menetti johtonsa

Ossi Väänänen iski joukkueensa avausosuman kun Phoenix rökitti Calgary Flamesin 7-1. Coyotesin tehomies oli tulokashyökkääjä Ramzi Abid, joka iski kaksi maalia ja syötti kolmannen.

Phoenixin maalilla kolmosvahtina kauden aloittanut Zac Bierk torjui 39 laukausta ja ainoastaan Chris Drury onnistui miehen yllättämään.

Coyotes-puolustaja Brad May oli ottelusta sivussa loukattuaan nivusensa torstain harjoituksissa.

Chicagossa kotijoukkue menetti hyvän johtonsa St. Louis Bluesille. Isännät johtivat ottelua jo 3-0 kun Eric Daze laittoi kiekon reppuun kolmannen erän avausminuutilla. Vieraat kuitenkin piristyivät ja nousivat maalin päähän puolustajien osumilla. Maalit iskivät Alexander Khavanov sekä Al MacInnis. Tasoitusmaali syntyi vajaat kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Dallas Draken mailasta.

Ottelu oli Bluesin valmentaja Joel Quennevillelle miehen valmentajauran 500. NHL-ottelu.

Nuoret tähdet masensivat Kingsin

Marian Gaborik keräsi tehot 1+1 kun Minnesota Wild voitti Los Angelesin maalein 2-1. Gaborikin lisäksi Wildin joukkueesta maalinteossa onnistui nuori huippupuolustaja Pierre-Marc Bouchard.

Los Angelesin ainokaisen viimeisteli ottelun viimeisellä minuutilla Zigmund Palffy. Osumallaan Palffy pilasi viime hetkessä Dwayne Rolosonin nollapelin. Roloson oli ehtinyt pysäyttää 31 kiekkoa, joten nollapeli olisi ollut komea.

Mikko Eloranta pelasi ilman tehomerkintöjä 12 minuuttia Kingsin hyökkäyksessä.