Nuorten pisterohmut JYPin mukana Valko-Venäjällä − Hongalle ensimmäinen ottelu miesten tasolla

CHL, LIIGA / Uutinen
Valtteri Hotakainen nousee JYPin kapteenistoon.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
JYP päättää CHL:n alkulohkon tiistaina Valko-Venäjällä. Kokoonpano pursuaa nuoria nimiä.

JYPin lauantaisen Kärpät-ottelun pelaavasta kokoonpanosta lähes puolet on sivussa, kun matka käy CHL:n alkulohkossa Neman Grodnon vieraaksi. Sivussa on lähes kaikki joukkueen kärkinimet, sillä JYPin kymmenen parhaan pistemiehen joukosta mukana ovat vain Robert Rooba ja Ossi Ikonen.

− Meillä on muutama runkopelaaja pelannut otteluruuhkassa pienten vammojen kanssa. Nyt saadaan äijille muutama huilipäivä, Jukka Holtari kertoo JYPin ennakossa.

Tilalle on nostettu runsaasti pelaajia niin JYPin A-nuorista kuin myös Mestiksen lainapelaajia. Mielenkiintoisin nimi on Hongan veljeskatraan nuorimmainen, Anttoni. 17-vuotias puolustaja on kerännyt Nuorten SM-sarjan 14 ottelussa yhdeksän tehopistettä.

Nuorten SM-sarjan pelaajista ovat mukana myös Justus Mikkonen sekä Matias Mustonen. Mikkonen johtaa jaetusti maalipörssiä, kun taas Mustonen keikkuu jaetulla pistepörssin piikkipaikkalla. Ottelu on myös heille ensimmäinen liiga-JYPin riveissä.

Myös Janne Kolehmainen tekee paluun loukkaantumisensa jälkeen toimien hurrikaaniryhmän kapteenina.

JYP varmistaa CHL-alkulohkonsa voiton nappaamalla yhden pisteen, sillä EV Zug on kolme pistettä perässä. Valkovenäläisjoukkue on menettänyt mahdollisuutensa edetä jatkopeleihin.

» Lähetä palautetta toimitukselle