Nuorten MM: Kanada ja Ruotsi hirmuvireessä

MAAJOUKKUE / Uutinen
Nuorten MM-turnauksen avausotteluissa Ruotsi ja Kanada näyttivät, miksi niitä pidetään turnauksen ennakkosuosikkeina. Kanada löylytti Latviaa omassa avauspelissään lukemin 16–0, Ruotsi puolestaan löi Tshekin jään rakoon.

Isäntämaa Kanada aloitti nuorten MM-turnauksen suurinumeroisella voitolla Latviasta. Joukkueiden tasoero oli selvä ottelun avausvaihdoista asti. Kanadan avausmaalin viimeisteli Ryan Ellis vain 36 sekunnin pelin jälkeen.

Kanadalaisten fyysinen, taidollinen ja taktinen ylivoima teki pelistä varsin yksipuolisen näytöksen. Avauserän jälkeen isännät olivat jo 5–0-johdossa, eivätkä latvialaiset olleet saaneet Jake Allenin maalia kohti kuin viisi laukausta.

Erän ainoa takaisku isännille oli Nazem Kadrin 2+10 minuutin rangaistus. Kadri taklasi latvialaishyökkääjä Edgard Ulescenkoa suoraan päähän. Latvian ylivoima oli kuitenkin hidasta ja tehotonta.

Bourque pistehaina

Toisen erän alussa Kanadan keskittyminen näytti hiukan herpaantuvan, mutta maalintekoa se häiritsi tuskin lainkaan. 6–0-maalin merkkasi nimiinsä Jordan Eberle, joka pääsi Latvian vaihtovirheen seurauksena 2–0-hyökkäykseen Brandon McMillanin kanssa.

Eberle oli myös päättää maalinteon keskimmäisessä erässä, kun hän viimeisteli Kanadan 10–0-maalin ajassa 39.40. Joukkueen kolmastoista hyökkääjä Adam Henrique halusi kuitenkin kunnian itselleen. Henrique karvasi kiekon itselleen keskialueella ja päätti puolittaisen läpiajonsa maaliin vain kolme sekuntia ennen erän päättymistä.

Päätöserässä kanadalaiset keskittyivät auttamaan Gabriel Bourquea tämän pistetehtailussa. Bourque sai lopulta kasaan seitsemän tehopistettä, joista kolme tehdyistä ja neljä syötetyistä maaleista.

Ottelu päättyi lopulta lukuihin 16–0. Kaiken joukkueiden tasoerosta kertoo se, että Latvia sai Kanadan maalia kohti vain kymmenen laukausta. Bourquen ohella tehokkaimpia kanadalaisia olivat pisteet 2+3 merkkauttanut Brandon Kozun ja neljä maalia syöttänyt Alex Pietrangelo.

Ruotsi murskasi Tshekin

Turnauksen avausottelussa Ruotsi näytti, miksi sitä pidetään Kanadan ykköshaastajana. Magnus Pääjärvi-Svensson tahditti keltapaitojen 10–1-voittoa yhdellä täysosumalla ja neljällä maalisyötöllä.

B-lohkon toisessa ottelussa Venäjä kukisti Itävallan maalein 6–2. Avauskierroksen myöhäisottelussa USA löi Slovakian.