Nuorten MM-avaukseen tarjolla "maalivahtikarkkia" samasta NHL-seurasta

MAAJOUKKUE / Uutinen
Ilja Samsonov vartioinee Venäjän maalia lauantaina.
Nuorten MM-kisojen avausottelussa nähdään todennäköisesti vastakkain kaksi saman NHL-organisaation varaamaa maalivahtia.

Kello 14.00 Nuorten MM-kisat avaava Tšekki-Venäjä tarjoaa suurella todennäköisyydellä erikoisen maalivahtinäytöksen, kun vastakkain ovat alustavien tietojen mukaan Tšekin Vitek Vanecek ja Venäjän Ilja Samsonov.

Erikoiseksi ottelun tekee se, että molemmat ovat Washington Capitalsin varaamia pelaajia. Capitals varasi Vanecekin vuoden 2014 varaustilaisuuden toisella kierroksella (39.) ja Samsonovin ensimmäisellä kierroksella (22.) vuotta myöhemmin.

Samsonovin varaus oli harvinaisen korkea. Edelliset ensimmäisellä kierroksella varatut maalivahdit olivat vuoden 2012 poiminnat Malcolm Subban (Boston Bruins) ja Andrei Vasilevski (Tampa Bay Lightning).

Maalivahteja ja maalivahtilupauksia seuraava pohjoisamerikkalainen In Goal Magazine rankkasi molemmat elokuussa NHL:n kovimpien maalivahtilupausten sijoille 3. (Samsonov) ja 19. (Vanecek). Suomalaislupauksista samalle listalle mahtuivat Juuse Saros (6.) ja Ville Husso (7.) sekä Rasmus Tirronen (37.).

Kapteeniuutinen ja shokkipudotus

Venäjän kapteeniksi turnaukseen on nimetty Nashville Predatorsin varaama Vladislav Kamenev. 19-vuotias hyökkääjä pelaa tällä hetkellä seurajoukkueista Metallurg Magnitogorskissa.

Turnauksen alla Venäjän joukkueessa koettiin myös shokkipudotus, kun Venäjä tiputti viimeisten kahden pelaajan joukossa huippulupaus Denis Gurjanovin. Hän on Dallas Starsin ensimmäisen kierroksen varaus viime kesältä. Viime vuoden alle 18-vuotiaiden kisoissa Gurjanov voitti joukkueensa pistepörssin.

Tiputtamisen syyksi on kerrottu harjoitusottelussa Tanskaa vastaan tapahtunut rike, josta Gurjanoville tuomittiin ottelurangaistus. Luvassa on alustavien tietojen mukaan pelikielto maaotteluihin.

» Lähetä palautetta toimitukselle