Nuorille tappiot harjoituspeleissä

MAAJOUKKUE / Uutinen
MM-kisoihin valmistautuva Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkue hävisi harjoitusottelussa Kanadalle 3-6. Eilen Suomi hävisi Sveitsille 2-6.

Sunnuntaisessa Sveitsi-ottelussa Suomi oli ottelussa ensimmäisen erän jälkeen 2-1 johdossa, mutta kahdessa jälkimmäisessä erässä tuli lunta tupaan oikein kunnolla. Nuoret leijonat hävisivät toisen erän 0-3 ja kolmannessa erässä sveitsiläiset kaunistelivat numerot 2-6. Suomen maalit tekivät TPS:n miehet Matti Aho ja Tomi Sykkö, sveitsiläisistä Andreas Amnuel keräsi tehot 0+5. Hyökkääjä Jussi Jokinen ja puolustaja Tuomas Immonen olivat loukkaantumisten vuoksi ottelusta sivussa.

Kanada-ottelussa Jordin Tootoo vei kotijoukkueen 1-0 johtoon ennenkuin Suomi pääsi peliin mukaan. Ensimmäiselle erätauolle mentiin vierailijoiden 2-1 johdossa Jussi Timosen ja Valtteri Filppulan tehdessä Suomen maalit. Filppulan maali oli alivoimaosuma.

Toisen erän alussa Filppula vei Suomen jo 3-1 johtoon ennenkuin Kanadan rumputuli alkoi tehota. Suomalaisten jäähyillessä Kanada kavensi ja tasoitti pelin toisen erän ylivoimamaaleilla. Kolmannessa erässä kotijoukkueen kapteeni Scottie Upshall teki voittomaalin ja Gordon ja Parenteau viimeistelivät loppunumerot 3-6.

Kanada-ottelusta Suomelta puuttuivat Jokisen ja Immosen lisäksi Sveitsiä vastaan loukkaantuneet Sean Bergenheim ja Juha Fagerstedt. Loukkaantumissuma näkyi suomalaisten otteissa, sillä toisen pelinsä kahdessa päivässä pelannut miehistö väsähti viimeisessä erässä.

Maalivahdeista Kari Lehtonen pelasi Sveitsi-ottelun ja Tuomas Nissinen oli veräjän suulla Kanadaa vastaan.

Suomalaisten avausottelu MM-kisoissa on Saksaa vastaan Tapaninpäivän jälkeisenä yönä. Toivottavasti Suomi saa siihen mennessä loukkaantuneet miehet täyteen pelikuntoon.