TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00

Nuoret Leijonat Jortikan komentoon

MAAJOUKKUE / Uutinen
Hannu Jortikka palaa Venäjältä Nuorten Leijonien päävalmentajaksi.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Hannu Jortikka korvaa Karri Kiven alle 20-vuotiaiden maajoukkueen peräsimessä. Myös Pikkuleijonat saa uusvanhan päävalmentajan.

Hannu Jortikka, 57, on alle 20-vuotiaiden maajoukkueen tuore päävalmentaja. Uuden käskijän etsintä tuli ajankohtaiseksi, kun joukkueen maailmanmestaruuteen luotsannut Karri Kivi siirtyi KHL-seura Traktor Tšeljabinskiin.

Jortikka on kolunnut Nuorten Leijonien matkassa viidet MM-kisat. Kokenut kiekkomies oli penkin takana jo kaudella 1986-87, jolloin 20-vuotiaiden maajoukkue nappasi historiansa ensimmäisen kultamitalin. Viimeksi Jotikka valmensi Nuoria Leijonia 2009–10.

– Olen valmentanut kolme vuotta Venäjällä, on hienoa palata Suomeen ja erityisesti Nuorten Leijonien pariin. Alle 20-vuotiaiden valmentaminen on erittäin motivoivaa, pelaajat laittavat itsensä likoon täysillä jokaisessa pelissä, toteaa Jortikka.

Jortikan sopimus on kaksivuotinen. Pesti huipentuu Helsingissä pelattaviin MM-kotikisoihin vuodenvaihteessa 2015–16. Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola on tyytyväinen konkarin paluuseen.

– On hienoa, että saimme Jortikan mukaan. 20-vuotiailla on tiivis puolitoista vuotta edessään. Syksyn maaotteluiden jälkeen MM-kisat pelataan täysille katsomoille Kanadassa ja tämän jälkeen alkaakin valmistautuminen MM-kotikisoihin, Kummola iloitsee.

Alle 18-vuotiaiden maajoukkueen uusi päävalmentaja on puolestaan Mika Marttila. 48-vuotias Marttila on toiminut Pikkuleijonien peräsimessä myös kausilla 2008–09 ja 2012–13. Molemmilla kerroilla joukkue nappasi pronssimitalit.

» Lähetä palautetta toimitukselle