Nuorena kuolleen NHL-hyökkääjän kuolinsyy varmistui − taustalla masennusta ja huumeriippuvuus

NHL, KHL / Uutinen
Svatos menehtyi nuorena.
Kuva © Getty Images

Edesmennyt slovakialaishyökkääjä Marek Svatos kuoli lääkkeiden yliannostukseen marraskuun 5. päivä viimeisessä kotikaupungissaan Lone Treessä Yhdysvalloissa. Hänen elimistöstään löydettiin ruumiinavauksissa kodeiinia, morfiinia ja masennuslääkkeitä.

Svatos oli kuollessaan vain 34-vuotias. Kuolinsyystä kertoneen raportin mukaan Svatosin kuolinpaikalta löydettiin myös huumeidenkäyttöön viittavaa välineistöä.

Hänen kerrotaan olleen aiemmin huumevieroituksessa heroiinin käytön seurauksena. Hänellä oli historiaa myös masennuksesta ja itsetuhoisista ajatuksista.

Svatos oli alunperin Colorado Avalanchen seitsemännen kierroksen varaus vuonna 2001. Hänen NHL-uransa käynnistyi loistavasti 32 maalin tulokaskaudella 2005-06. Tuolloin tehoihin 32+18=50 riitti vain 61 ottelua.

Slovakialaispelaajan ura oli kuitenkin pienten vammojen sävyttämä. Hänen viimeiseksi NHL-kaudekseen jäi kausi 2010-11, jolloin hänet nähtiin sekä Nashville Predatorsin että Ottawa Senatorsin paidassa. Tämän jälkeen Svatos ehti piipahtaa KHL:ssä ja Slovakian pääsarjassa ennen uran päättymistä vuonna 2014.

Svatosilla oli vaimo ja kaksi lasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle