TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00

Nuorelle suomalaisvahdille sopimus Maple Leafsiin

NHL / Uutinen
Kasimir Kaskisuon yliopistoura jäi kahteen kauteen.
Kuva © University of Minnesota-Duluth
Toronto Maple Leafs on kiinnittänyt Yhdysvaltain yliopistosarjassa pelanneen maalivahti Kasimir Kaskisuon kaksivuotisella sopimuksella.

Yhdysvalloissa Minnesota-Duluthin yliopistossa pelannut maalivahti Kasimir Kaskisuo on solminut kaksivuotisen tulokassopimuksen Toronto Maple Leafsin kanssa.

− Tosi makeat fiilikset, unelmista totta! Toronto on ihan ykköskiekkokaupunki ja tosi odottavaisella mielellä lähden aloittamaan uutta kappaletta urallani. Siellä on huippumahdollisuudet, valmennus ja organisaatio, Kaskisuo kommentoi Jatkoajalle sopimustaan tuoreeltaan.

Jokereista maailmalle lähtenyt 22-vuotias Kaskisuo on ollut yksi tämän kauden parhaita maalivahteja yliopistosarjassa. 191-senttinen ja 91-kiloinen Kaskisuo torjui päättyneellä kaudella kiekkoja 92,3 prosentin tehokkuudella ja päästi maaleja taakseen vain 1,92 keskiarvolla ottelua kohden.

Kaskisuon tulokassopimus astuu voimaan ensi syksynä. Kevätkauden hän pelaa Maple Leafsin farmiseura Toronto Marliesin mukana niin sanotulla amateur try-out -sopimuksella. 

Hän on muutaman viime vuoden aikana jo kolmas suomalaisvahti, joka on saanut NHL-sopimuksen yliopistosarjan kautta. Winnipeg Jetsin organisaatiossa pelaava Jussi Olkinuora sekä Carolina Hurricanesin farmijoukkueissa pelaava Rasmus Tirronen ovat myös hankkineet NHL-sopimuksen yliopistoreittiä.

» Lähetä palautetta toimitukselle