TPS - ILV
NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

Noronen uusi HPK-vahti, Puurula Venäjälle

LIIGA, NHL / Uutinen
Hämeenlinnan Pallokerhon maalivahti Joni Puurula suuntaa Venäjän liigassa pelaavan Ufan joukkueen riveihin. Puurulan tilalle HPK on hankkinut Buffalon veräjänvartijan Mika Norosen.

Puurula siirtyy venäläisjoukkueeseen tiistaina pelattavan HIFK-ottelun jälkeen. Nuori maalivahti siirtyi hämäläisseuraan jo 17-vuotiaana Kokkolan Hermeksestä. Alkanut kausi oli Puurulalle jo viides HPK:n paidassa, ja tuohon aikaan Hämeenlinnassa on mahtunut monia mielenkiintoisia käänteitä.

Puurulan torjuntaprosentit olivat jokaisella kaudella huippuluokkaa, mutta pienikokoinen vahti sai ajoin paljonkin kritiikkiä mailapelaamisestaan ja päästämistään helpoista osumista. Tällä kaudella toinen Hermeksestä siirtynyt nuori mies Miika Wiikman vei Puurulan ykkösvahdin tontin.

Nyt Puurula kuitenkin hakee uusia haasteita Venäjältä, jossa oletettavasti myös ulkomaalaispelaajan palkkaus on kohdillaan. HPK suostui päästämään sopimuksenalaisen pelaajansa lähtemään, kun hämeenlinnalaisseuran johto sai varmistettua pätevän paikkaajan, Mika Norosen liittymisen joukkueeseen.

Noronen on ollut hieman Puurulan kaltaisessa tilanteessa Buffalossa, jossa ajoittain vastuuta on tamperelaisvahdille suotu paljonkin, mutta usein paikka on löytynyt myös luukkuvahdin tontilta. Viime keväänä "Nortti" oli suuressa roolissa Suomen MM-kisajoukkueen ykkösvahtina.

Tapparan kasvatin sopimus on työsulun keston mittainen, joten HPK ottaa selvän riskin maalivahtirintamallaan. Seuran ulkomaalaiskiintiössä on kuitenkin tilaa lisähankinnoille, mikäli NHL-kausi vielä alkaa. Noronen on HPK:n kokoonpanossa viimeistään joukkueen lauantaisessa kotiottelussa JYPiä vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle