Noronen ja Bergenheim Venäjälle

NHL / Uutinen
Viime kaudella NHL:ssä pelanneet Sean Bergenheim ja Mika Noronen suuntaavat Venäjän pääsarjaan. Bergenheimin osoite on Jaroslavl ja Norosen AK Bars Kazan.

Pitkään NHL:ssä ykkösvahdin paikkaa kärkkynyt Noronen siirtyi kesken viime kauden Buffalosta Vancouveriin. Tie maalitolppien väliin ei kuitenkaan auennut loppukaudestakaan eikä tamperelaislähtöisen Norosen tilannetta ainakaan helpottanut juhannuksen alla tehty kauppa, jossa Floridan Roberto Luongo siirtyi Vancouveriin.

Buffalon ensimmäisellä kierroksella vuonna 1997 varaama 27-vuotias Noronen lähti Pohjois-Amerikkaan jo kaudeksi 1999. Hän joutui vuosikaudet taistelemaan pelipaikasta NHL:ssä, viimeksi Martin Bironin ja Ryan Millerin kanssa. Viime kausi oli pohjanoteeraus, sillä Noronen pääsi tolppien väliin ainoastaan kahdeksassa NHL-ottelussa (neljä Buffalossa ja neljä Vancouverissa) sekä kahdessa AHL-ottelussa.

Norosella oli vuosi jäljellä sopimusta Vancouverin kanssa ja nyt tehty sopimus Kazanin kanssa on vuoden mittainen. Ensi kesänä Noronen on vapaa agentti ja saa siis tehdä sopimuksen mihin tahansa NHL-seuraan.

Sean Bergenheimin viime kausi sujui hieman Norosta ruusuisemmissa merkeissä, sillä hän mahtui New York Islandersin kokoonpanoon 29 kertaa. Näissä otteluissa saldoksi muodostui neljä maalia ja viisi maalisyöttöä. AHL:n Bridgeportissa Islandersin ykköskierroksella vuonna 2002 varaama Bergenheim pelasi 55 ottelua.

22-vuotiaan Bergenheimin tulokassopimus Islandersin kanssa päättyi viime kevääseen, eivätkä seura ja pelaaja päässeet yhteisymmärrykseen uudesta sopimuksesta. Näin olleen kevään MM-kisoissakin esiintynyt Bergenheim suuntaa Jaroslavliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle