JYP - IFK
KOO - SPO
PEL - TPS
SAI - TAP
BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30

Norjalaishyökkääjä allekirjoitti sopimuksen SaiPan kanssa

LIIGA / Uutinen
Norjalaislähteiden (Gudbrandsdölen Dagningen; TV 2 Nettavisen) mukaan norjalaishyökkääjä Morten Ask on tiistaina 19.7. allekirjoittanut 1-vuotisen sopimuksen SaiPan kanssa. Ask on tämän vuoden Norjan mestari Vålerenganin riveissä.

Norjan maajoukkueessa useaan otteeseen nähty Morten Ask on 25 -vuotias laitahyökkääjä, joka on pelannut maansa pääsarjan lisäksi myös Pohjois-Amerikassa. NHL- ja AHL- leirityksilläkin vieraillut Ask pelasi kaksi kokonaista kautta ECHL-sarjassa ja ehti jo aloittaa kolmattakin, kunnes joutui palaamaan perhesyistä takaisin Norjaan.

Vasemmalta laukova 185-senttinen ja 90-kiloinen Ask pelasi ECHL:ssä piste per peli-tahtia ja kuului heti tulokaskaudestaan lähtien joukkueensa luottopelaajiin. NHL-unelmaa edelleen tavoitteleva norjalainen ei tilastojen valossa ole ihan niitä kaukalon puhtaimpia pulmusia. Esimerkiksi viime kaudella 18 ottelussa Norjan Elitserienissä Askille merkittiin peräti 60 rangaistusminuuttia.

Ask tulee olemaan ensimmäinen norjalaispelaaja SM-liigassa.

TV 2 Nettavisenin haastattelussa Morten Ask kertoo mm. pitävänsä Suomen SM-liigan tasoa hyvänä. Uudesta seurastaan hän ei tiedä vielä mitään, mutta toivoo, että viime vuoden heikko sarjasijoitus (viimeistä edellinen) oli vain kertaluontoinen tapahtuma.

» Lähetä palautetta toimitukselle