TAP - KAL
VGK - MIN 1.00
FLA - SJS 2.00

Norja tukkimaan Jukureiden maalinsuuta

MESTIS / Uutinen
Norja hakee isoa vastuuta Jukureiden maalilta.
Kuva © Tero Liikanen
Mikkelin Jukurit vahvistaa maalivahtiosastoaan Allsvenskanista kotimaahansa palaavalla Mika Norjalla.

Mika Norja siirtyy Jukureihin 1+1-vuotisella sopimuksella. Kaksi edelliskautta 30-vuotias Norja on pelannut Ruotsin Allsvenskanissa Timrån riveissä. Viime kaudella hän pelasi timrålaisseuran maalilla 47 ottelua torjuntaprosentilla 91,0.

− Mika on kulkenut pelaajana hiukan erilaisen reitin huipulle kuin monet muut ja viime kaudet ovat olleet hänelle opettavaisia monella tapaa. Allsvenskan on kova sarja. Fyysistä rasitusta lisää pitkät matkustamiset ja henkistä sarjakarsinnat ylös ja alas, kommentoi Jukureiden urheilujohtaja Tommi Kerttula.

− Käytännössä Mika piti yksistään perinteisen Timrå IK:n sarjassa. Kausi oli heille vaikea, koska pelaajat meinasivat loppua kesken. Hän pelasi heikon puolustuksen takana erittäin laadukkaasti, Kerttula jatkoi.

Urallaan Mestistä aiemmin Kiekko-Vantaan, HCK:n, RoKin, KooKoon ja Kiekko-Laserin riveissä sekä Liigaa HIFK:n paidassa pelanneelle Norjalle päätös Jukureihin siirtymisestä oli helppo. Muun muassa iso vastuu kiehtoi kokenutta maalivahtia.

− Yksittäisiä vaikuttavia asioita oli aika monta. Ajatukset mahdollisesta Liiga-paikasta sekä tuttu valmentaja, joka halusi minut tänne, olivat isoja asioita. Tahtotila oli oikeastaan joka suunnasta sellanen, että minut halutaan tänne, Norja kertoi.

− En oikeastaan halunnut Liigaankaan lähteä sellaiseen rooliin, että lähtökohtaisesti pelaan 5-10 peliä, koska se ei ole ihan minun juttu. Pelasin kuitenkin Ruotsissa eniten kaikista sarjan maalivahdeista ja kaudet meni hyvin, niin kyllä minä haluan pelata. Pelaaminen on se, mikä motivoi minua päivästä toiseen, että jaksan tätä duunia.

Aikanaan II divisioonajoukkue Lohjan Ankoista Suomi-sarjan Ketterän kautta Mestikseen ja Liigaan ponnistanut Norja ei ole edennyt suorinta reittiä huipulle. Maalivahti itse uskoo pitkän matkan kehittäneen häntä.

− Olen käynyt ehkä vähän erilaisen polun, että välillä ollaan tehty kolmivuorotyötä tehtaalla ja pelattu samaan aikaan lätkää. Siitä kun päästiin Liigaan ja muihin isompiin sarjoihin isolla vastuulla, niin sanotaan näin, että tätä elämäntapaa oppii arvostamaan paljon enemmän kuin siinä tapauksessa, jos kaikki olisi tullut tietyn polun kautta, pohti Norja.

− Minulla on paloa kokoajan kehittyä ja uskon, että olen ollut vuosi vuodelta jopa parempi maalivahti. Aina pitää olla henkilökohtaisia tavoitteita, muuten se vie vähän pohjaa tältä hommalta.

Jukureilla on tällä hetkellä 23 pelaajasopimusta. Urheilujohtaja Kerttulan mukaan joukkue tulee kuitenkin vielä vahvistumaan.

− Meidän tilanne tässä rakentuu kohden sarjakauden alkua, mitä tulee joukkueeseen. Tällä hetkellä meidän tilanne on hyvä, mutta muutamia palikoita vielä puuttuu. Olen kuitenkin luottavainen, että meillä on erittäin kilpailukykyinen joukkue sarjaan haastavasta kaudesta huolimatta, Kerttula totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle