Norja rutiinivoittoon Leijonien tulevasta vastustajasta − Latvia palasi lohkon kärkeen

MAAJOUKKUE / Uutinen
Thoresen heilutti Norjan tahtipuikkoa.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Norja voitti Slovenian MM-kisojen B-lohkon ottelussa Pariisissa maalein 5−1. Patrick Thoresenin tehot johdattivat joukkueen karkumatkalle jo avauserässä. A-lohkossa puolestaan Latvia otti kolmen pisteen voiton Italiasta, nousten takaisin Kölnin lohkon ykkössijalle.

Norja karkasi jo avauserässä 3−0-johtoon Sloveniaa vastaan. Punavalkoisten maaleista vastasivat ensimmäisen kaksikymppisen aikana Olimbin veljekset Mathis ja Ken Andre sekä Kristian Forsberg

Tähtihyökkääjä Patrick Thoresen vastasi viimeisestä osumasta, ja syötti kaksi maalia. Myös maalivahti Lars Haugen nappasi yhden syöttöpisteen, ja torjui kiekon yhteensä 15 kertaa.

Italian kamppailu suli jälleen loppumetreillä

Italia otti Latviasta nopean niskalenkin avausmaalilla, kun Marco Insamin laukaus meni helpohkosti Elvis Merzlikinsin ohi. Avauserän loppupuolella Andris Dzerins tasoitti puntit ylivoimalla, ohjaten kiekon ohi voimattoman Andreas Bernardin.

Italian sinnittely oli tehokasta Latviaa vastaan, ja sinipaitaisten puolustus pitikin Latvian kärkipelaajat poissa hyviltä paikoilta.

Lopulta Italian puolustuksesta löytyi aukko juuri oikeaan aikaan, kun ottelua oli jäljellä vain minuutti ja 19 sekuntia. Dzerins oli jälleen maalinteossa asialla, ja täten Latvia nousi Kölnin lohkon kärkipaikalle uudelleen 2−1-voitollaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle