Noora Räty suuntamassa Kiinaan - "Niin suuri mahdollisuus, ettei sitä voi jättää käyttämättä"

Muut Sarjat / Uutinen
Rädyn pelit jatkuvat Kiinassa.
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Kolme edelliskautta miesten sarjoissa torjunut Noora Räty on siirtymässä ensi kaudeksi kiinalaisen KHL-joukkue Kunlun Red Starin naisjoukkueeseen.

Noora Räty pelasi viimeiset kaksi kautta Suomi-sarjassa KJT:ssa ja Nokian Pyryssä. Päättyneellä kaudella hänelle kertyi Suomi-sarjassa kaikkiaan 11 ottelua. Ennen Suomi-sarjaa hän pelasi kauden verran Mestistä Kiekko-Vantaassa.

Tulevaksi kaudeksi 28-vuotias Räty on suuntaamassa Kunlun Red Starin riveihin. Kiinalaisjoukkue pelaa Kanadan pääsarjassa, CWHL:ssä.

− Kaikki on tapahtunut nopeasti tämän viikonlopun aikana. Olemme luonnollisesti surullisia Nooran todennäköisestä lähdöstä, mutta toisaalta iloisia hänen puolestaan, sillä kyseessä on ainutlaatuinen tilaisuus ainutlaatuiselle urheilijalle, kommentoi Pyryn toimitusjohtaja Pekka Palonen.

− Siitä syystä olemmekin suhtautuneet siirtoon myönteisesti ja kunhan saamme siirron yksityiskohdat sovittua kiinalaisten kanssa, niin asia on meille ok. Nooran kanssa on myös puhuttu alustavasti tulevaisuudesta ja mahdollisesta paluusta Nokialle.

Räty on pelannut Pohjois-Amerikassa aiemmin neljä kautta naisten yliopistosarjaa. Maajoukkuepaidassa hän on saavuttanut neljä MM-pronssia sekä yhden olympiapronssin.

− Tuntuu haikealta jättää Nokian tiivis jääkiekkoyhteisö, sillä suunnitteilla oli isoja juttuja ensi kaudelle. Tämä mahdollisuus on kuitenkin naisjääkiekkoilijalle niin suuri, että sitä ei voi jättää käyttämättä, Räty totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle