Nollapelejä ja tärkeitä tasureita yön NHL-kierroksella, Näslund 1+5

Yön NHL-kierros tarjosi peräti viisi nollapeliä ja kaksi tärkeää tasuria idän pudotuspelejä ajatellen. Murskajaisia pidettiin niin Nashvillessä kuin Vancouverissakin.

Khabibulin nollasi ankat

Tampa Bayn venäläisveskari Nikolai Khabibulin oli muuri, jota ankkaparvi turhaan nokki 24 kertaa. Dave Andreychuk ja Nikita Alexeev pitivät maaleillaan huolen, että pisteet jäivät Floridaan. Andreychukille täysosuma oli uran 609. ja siirsi miehen kaikkien aikojen maalintekijätilastossa Dino Ciccarellin ohi 12. sijalle. Vain yhden täysosuman päässä on Bobby Hull.

Rolston ja Murray pelastivat pisteen

Brian Rolstonin ja Glen Murrayn kaksi osumaa mieheen takasivat sen, että Boston Bruins otti elintärkeän pisteen lännen kärkijoukkue Dallasilta. Stars johti kolmannen erän alussa jo 4-2, mutta sinnikkäästi taistellut nallelauma kiri kahdesti tasoihin. Runsasmaalisen ottelun viidennen Boston-maalin teki Joe Thornton. Dallas sai pöytäkirjoihin viisi eri maalintekijää: Lehtinen, Arnott, Zubov, Guerin ja Lemieux. Kaikki rightin pelaajia. Niko Kapanen paranteli asemiaan rookiepörssissä kahdella syöttöpisteellään. Kapanen on nyt 27 pisteellään neljäs.

Minnesota kesytti Ottawan hyökkääjät

Mitä tapahtuu, kun NHL:n paras hyökkäys kohtaa kilpikonnapuolustuksen? Minnesota Wild näytti, että se pystyy turhauttamaan tehokkaimmankin hyökkäyksen, kun Ottawa kaatui 0-3. Kun Richard Park, Lubomir Sekeras ja Marian Gaborik pistivät häkin mieheen ja Dwayne Roloson luukut kiinni, oli Ottawan tyytyminen tappioonsa. Minnesotan Antti Laaksonen pelasi ottelussa 18.01 tehoitta.

Ottawa hankki Buffalosta pudotuspelejä silmällä pitäen hieman kovuutta Vaclav Varadan muodossa. 26-vuotias Varada on 376 NHL-ottelun veteraani, joka on tehnyt 46 maalia ja antanut 98 Buffalon paidassa urallaan. Ottawa sai tsekin lisäksi viidennen kierroksen varauksen vaihdossa viime kesän varaus Jakub Klepisiin.

Kahden kuninkaan päivä (osa II)

Lemieux'n tehot 2+1 olivat laiha lohtu Penguinsille, kun Losin Ziggy Palffy pamautti 2+2 ja Kings nappasi voiton lukemin 5-3. Teräskaupungin joukkue oli jo 0-2 karkumatkalla, mutta kun seuraavasta neljästä maalista vastasi kruunupaitainen joukkue, oli hyvä aloitus haaskattu. Bryan Smolinski oli jälleen hyvällä pelipäällä tehden kaksi osumaa. Jaroslav Modry ja Martin Straka tekivät maalin mieheen. Mikko Eloranta, -3, piti suomalaismainetta yllä. Ville Nieminen ei taaskaan mahtunut kivikovaan Pittsburgh-miehistöön.

New Jersey ja Rangers tasuriin

Devils ja Rangers tasasivat pisteet lukemin 3-3. Silminnäkijäraportti löytyy täältä.

Avalanche voitti, Sakic palasi

Colorado Avalanche jatkaa vahvaa menoaan. Avs on voittanut 13 kertaa viimeisistä 16 ottelustaan ja jäänyt pisteittä ainoastaan kerran. Yksi syy joukkueen lentoon on ollut Peter Forsbergin ympärille kasattu ykkösketju, jossa ruotsalaisen laidoilla pelaavat Alex Tanguay ja Milan Hejduk.

Sama trio oli vauhdissa viime yön ottelussa Edmonton Oilersia vastaan. Avalanche teki neljä maalia, joissa kolmessa oli mukana kolmikosta kaksi. Avauserässä Avs-pakki Rob Blaken tykittämän avausmaalin syöttivät Hejduk ja Forsberg. Tanguay ampui Forsbergin syötöstä 2-0-lukemat taululle.

Tanguayn iskemästä osumasta ehti kulua vain 16 sekuntia, kun Oilersin Jason Chimera kavensi vielä 2-1-numeroihin. Toisen erän viidennellä minuutilla vierasjoukkue Oilers tasoitti, mutta enempää maaleja Oilers ei tehnyt. Ottelun viimeiset maalit nähtiin toisen erän jälkimmäisellä puoliskolla. Forsbergin syöttäessä Tanguay teki illan toisen maalinsa ja erän lopussa Steve Reinprecht iski loppunumerot.

Pitkään loukkaantuneena ollut joukkueen kapteeni Joe Sakic pelasi 15 ottelun tauon jälkeen. Sakic syötti joukkueensa viimeisen maalin.

Canucks tyrmäsi Thrashersin

Vancouveriin vierailulle saapunut Atlanta Thrashers oli erittäin kohtelias vierailija, isäntäjoukkue Canucks ja sen ykköstähti Markus Näslund nimittäin saivat häärätä ottelussa miten tahtoivat.

Näslund syötti joukkueensa neljä ensimmäistä maalia, joista kolme syntyi jo ensimmäisen erän aikana. Toista erää ehdittiin pelata reilut 15 minuuttia ennen kuin Canucks iski neljännen, sitten viidennen ja vielä kuudennen kerran. Joukkueen kuudennen osuman viimeisteli kukas muu kuin Näslund. Kolmannessa erässä Canucks väläytteli maalilamppua vielä kahdesti. Ensin Todd Bertuzzi ampui illan toisen maalinsa, Näslundin syötöstä tämäkin, ja erän loppupuolella Henrik Sedin iski 8-0-loppunumerot taululle.

Canucks-vahti Dan Cloutierille kauden toinen nollapeli, edellinen oli tullut kauden avauspelissä. Näslundin 1+5 lisäksi, muita tehomiehiä olivat ruotsalaisen kanssa samassa ketjussa viilettävät Todd Bertuzzi 2+2 ja Brendan Morrison 2+2 ja Trevor Linden 2+1. Myös Sami Salo sai syöttöpisteen.

Leafs kukisti Islandersin

Viime keväänä kiihkeässä playoff-sarjassa kohdanneet Toronto Maple Leafs ja NY Islanders mittasivat paremmuutta viime yönä. Tällä kertaa pidemmän korren veti kotijoukkue Maple Leafs, joka iski kolmesti toisessa erässä sen jälkeen, kun Islandersin Claude Lapointe oli vienyt joukkueensa 1-0-johtoon.

Kolmannessa erässä Travis Green lisäsi joukkueensa johtoa 4-1-numeroihin. Islandersin Shawn Bates kavensi vielä, mutta 51 sekuntia Batesin maalista Tie Domi pisti joukkueensa uudelleen kolmen maalin johtoon. Ottelun loppunumerot siis 5-2.

Islandersin Alexei Yashin syötti joukkueensa avausmaalin. Syöttö oli samalla Yashinin toinen tehopiste viimeisissä kahdeksassa ottelussa. Leafs-kapteeni Mats Sundin epäonnistui rangaistuslaukauksessaan toisessa erässä. Sundin menetti kiekon hallinnan eikä onnistunut saamaan edes laukausta. Myöhemmin ottelussa Sundin teki kaksi maalia saavuttaen 30 maalin rajapyykin.

Tsekkivahdit nollasivat vastustajansa

Philadelphia Flyersin maalivahti Roman Cechmanek pelasi toisen peräkkäisen nollapelinsä, kun joukkue kohtasi Chicago Blackhawksin. Cechmanek joutui torjumaan 25 kertaa saavuttaakseen kauden kolmannen nollapelinsä. Joukkueen maaleista vastasivat ruotsalaispakki Kim Johnsson sekä Marty Murray. Johnsson iski joukkueensa 1-0-johtoon ylivoimalla Sami Kapasen syötöstä hieman avauserän puolivälin jälkeen. Murray viimeisteli toisessa erässä 2-0, jotka olivat ottelun päätösluvut.

Nashvillessä kotijoukkue Predatorsin maalivahti Tomas Vokoun sai tililleen kauden toisen nollapelinsä ottelussa Columbus Blue Jacketsia vastaan. Vokoun joutui torjumaan vain 19 laukausta. Virkaveli toisessa päädyssä, Marc Denis, ei pärjännyt yhtä hyvin, sillä Preds yllätti Denis’n viidesti. Kotijoukkueen Cale Hulse ampui avauserässä ottelun avausmaalin. Myöhemmin ottelussa Preds paranteli asemiaan tekemällä kaksi lisämaalia sekä toisessa että kolmannessa erässä.

Predatorsin suomalaispuolustaja Kimmo Timonen teki maalin ja syötti toisen.