TPS - ILV
NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

Nokelainen siirtyy Islandersiin, Tukonenkin lähdössä

LIIGA, NHL / Uutinen
Bluesiin kesällä siirtynyt Petteri Nokelainen jättää espoolaisseuran ennen ensimmäistäkään liigaottelua sen paidassa. Monen muun nuoren pelaajan tavoin Nokelainen suuntaa Pohjois-Amerikkaan, New York Islandersin organisaatioon. Myös Lauri Tukonen, Bluesin toinen parikymppinen hyökkääjälupaus, on jatkamassa uraansa Atlantin vastarannalla.

Petteri Nokelainen, 19, on alunperin Imatran Ketterän kasvatti, mutta liigatasolle hän nousi Lappeenrannan SaiPassa. Islanders varasi Nokelaisen viime kesän varaustilaisuuden ensimmäisen kierroksen puolivälissä. Menneellä kaudella Nokelainen nakutti SaiPalle peräti 15 liigamaalia.

Onnistuneen kauden jälkeen Nokelainen siirtyi suuren kohun saattelemana Espoon Bluesiin, joka jää nyt kuitenkin nuolemaan näppejään. Tuoreen siirtokorvaussopimuksen mukaisen kasvattajarahan, 600 000 $ (n. 490 000 €) Nokelaisesta kuittaa SaiPa.

Nokelaisen tulokassopimus on normaalin kaavan mukaan kolmivuotinen ja kaksisuuntainen, eli farmikomennuksen ajaksi palkka putoaa murto-osaan NHL-palkasta.

Tukonen myös lähtökuopissa

Bluesin tietojen mukaan myös Lauri Tukonen on jättämässä seuran. Tukosen vuosi sitten kesällä varannut Los Angeles Kings haluaa laitahyökkääjän palkkalistoilleen.

- En tiedä onko Tukosella tällä hetkellä vielä sopimusta. Maalaisjärjellä me kuitenkin laskemme, että Tukonen lähtee - olemme budjetoineet hänen lähtönsä, myöntää Bluesin päävalmentaja Kari Heikkilä.

Tukonen, 18, on alunperin Hyvinkään Ahmojen kasvatti. Hän esiintyi kasvattajaseuransa riveissä Mestiksessä jo 15-vuotiaana ja teki liigadebyyttinsä Bluesissa 17-vuotiaana. Menneellä kaudella Tukonen iski 43 liigaottelussa tehot 5+5.

Viime päivinä Blues-pelaajista myös Esa Pirneksen ja Tuomas Eskelisen on huhuttu harkitsevan NHL-sopimuksia. Heikkilä ei huhuille lämpene.

- Villejä huhujahan on muistakin pelaajista liikkeellä, mutta en minä ainakaan jaksa niitä kaikkia kuunnella, Heikkilä kuittaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle