Niklas Hagman lyö luistimet naulaan

LIIGA, MAAJOUKKUE, NHL, KHL / Uutinen
HPK jäi Niklas Hagmanin uran viimeiseksi seuraksi.
38-vuotias Niklas Hagman lopettaa peliuransa. Hän ilmoitti päätöksestään Twitter-tilillään.

Toisen polven kiekkoilija Niklas Hagman nousi suomalaisten tietoisuuteen vuodenvaihteessa 1997-98, jolloin hän ratkaisi Suomelle nuorten maailmanmestaruuden. Sen jälkeen hän pelasi lähes 20 kautta pääsarjatasolla. 

Liiga-uransa Hagman aloitti HIFK:ssa, mutta vastuu jäi vähäiseksi 25 ottelun aikana. Hagman haki vauhtia ensin Bluesista ja sitten Kärppien divisioonajoukkueesta, joka nousi liigaan keväällä 2000. Hagman pelasi Kärpissä myös oululaisten uuden ajan ensimmäisen liigakauden.

Hagman suuntasi rapakon taakse kesällä 2001 ja ehti pelata kymmenen kautta ja 770 ottelua NHL:ssä. Alkuvuosina seurana oli Florida Panthers, ja myöhemmin tutuiksi tulivat myös Dallas Stars, Toronto Maple Leafs, Calgary Flames ja Anaheim Ducks. Parhaalla kaudellaan 44 pistettä tehnyt Hagman ei päässyt nauttimaan joukkuemenestyksestä, sillä parhaaksi saavutukseksi jäi pääsy konferenssifinaaliin vuonna 2008.

NHL-uran jälkeen Hagman pelasi KHL:ää Lokomotiv Jaroslavlissa sekä Jokereissa, jossa hän vastasi seuran KHL-historian ensimmäisestä maalista. Liigassa Hagman edusti kaudella 2013-14 Ässiä ja viime kaudella Kärppiä sekä HPK:ta. Hagman ehti pelata myös Sveitsissä, missä hän voitti mestaruuden työsulkukaudella 2004-05 HC Davosin riveissä.

Olympiakisoissa Hagman nähtiin kolme ja MM-kisoissa kuusi kertaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle