Niklas Bäckström Kärppien maalille

LIIGA / Uutinen
Oulun Kärpät vahvistaa maalivahtiosastoaan hankkimalla Niklas Bäckströmin Ruotsin Elitserienistä Allsvenskaniin menneellä kaudella tippuneesta Tukholman AIK:sta. Bäckströmin sopimus on kaksivuotinen.

24-vuotias Bäckström on HIFK:n kasvatti, jonka ura lähti toissa kaudella SaiPassa kovaan nousukiitoon. Syksyllä -99 Bäckström sai mahdollisuuden napata IFK:n ykkösvahdin paikan, mutta floppasi tehtävässään surkeasti. Edessä oli komennus Forssaan sarjatasoa alemmaksi, jossa "Nikke" pelasikin loistavan kevätkauden. Palkinnoksi Bäckström sai sopimuksen Lappeenrantaan, jossa hän nousi yhdessä kaudessa valtakunnan eliittivahtien joukkoon. Mainio kausi SaiPassa poiki puolestaan rahakkaan sopimuksen Harkimon komennossa olleeseen AIK-ryhmään. Bäckströmin kausi Tukholmassa sujui vaihtelevissa merkeissä ja loppujen lopuksi AIK:n kohtalona oli sarjatason vaihtuminen luokkaa alemmaksi.

Bäckströmin hankinta sopii hyvin Kärppien toimitusjohtajan Juha Junnon linjaan. Pohjoiseen on rakenteilla erittäin kova ryhmä ja nyt myös maalivahtiosaston laadukkuus on varmistettu. Pelatessaan samalla tasolla kuin Lappeenrannassa Bäckström on varteenotettava ehdokas kamppailemaan liigan parhaan vahdin tittelistä. Ilman taistelua ei Niklaskaan ykkösvahdin tonttia Kärpissä vie, sillä oululaisten riveissä on yhä myös Markus Korhonen, joka varmasti tarjoaa hänelle kovan vastuksen.

» Lähetä palautetta toimitukselle