Nikko sivussa yli vuoden vaihteen

LIIGA / Uutinen
Ilveksen puolustuksen kiekollisen pelin ykkösmies Jani Nikko ei pelaa enää SM-liigaa vuonna 2001. Paluuajankohta on muilta osin avoin.

Useita aivotärähdyksiä urallaan kärsinyt Nikko, 27, koki uusimman takaiskun viikko takaperin pelatussa HIFK-ottelussa Helsingin jäähallissa. Mies koki taklauksesta saadun iskun seurauksena itsensä huonovointiseksi ja jätti pelin kesken. Nikon ikuinen riesa, aivotärähdys, oli jälleen iskenyt. Nikko pelasi ensimmäistä otteluaan aiemmin kaudella vaivanneesta kyynärpäävammasta toivuttuaan.

Viime kaudella Nikko joutui olemaan sivussa ensin runkosarjan lopussa viisi ottelua samasta syystä ja sitten välierissä, vain kuukausi edellisen tällin jälkeen, saadun uuden aivotärähdyksen myötä loput kaksi pudotuspeliottelua.

Ilveksen kotisivujen mukaan aivoruhjeita ei ole tutkimuksissa onneksi havaittu, joten kuntoutuksen myötä Nikon pitäisi palata pelikuntoon. Tilanne arvioidaan uudelleen kuitenkin vasta vuoden vaihteessa.

Jani Nikko on tällä kaudella pelannut 10 ottelua, joissa tilille on karttunut yksi maali ja neljä syöttöpistettä. Kaikkiaan tällä 17-vuotiaana Ilveksen liigajoukkueessa debytoineella puolustajalla on SM-liigakokemusta 341 runkosarjaottelun verran (muut seurat HPK ja HIFK) tehoilla 39+93=132, tilillä on myös 47 pudotuspeliottelua (4+6).

Nikko on Suomen mestari (HIFK 1998) sekä kaksinkertainen SM-pronssimitalisti (HPK 1997 ja Ilves 2001). Suomea Nikko on edustanut 16 A-maaottelussa, joskin maalitili on vielä avaamatta (kolme syöttöpistettä).

» Lähetä palautetta toimitukselle