Niinimaa ja kumppanit välimieskäsittelyyn

NHL / Uutinen
Välimieskäsittelyn vetoomuksen aikaraja meni umpeen eilen, ja lukuisat tähtipelaajat ovat vieneet palkkaneuvottelunsa välimiesten ratkaistavaksi. Viimeisinä joukkoon liittyi muun muassa Edmontonin Janne Niinimaa.

Välimieskäsittelyt alkavat elokuun 1. päivänä ja jatkuvat aina 17:nteen päivään asti. Yleisesti ottaen välimieskäsittelyjä tulee silloin, kun palkasta ei päästä yhteisymmärrykseen. Vetoomuksen takaraja umpeutui eilen.

Ensimmäisenä sopimuksensa käsittelyn välimiesoikeuteen vei Buffalon tähtihyökkääjä Miroslav Satan. Samaan ratkaisuun päätyi myös seurakaveri Chris Taylor.

Myös Ottawassa sopimusneuvottelut päättyivät välimieskäsittelyyn. Viime kaudella erinomaisesti pelannut maalivahti Patrick Lalime sekä puolustuksen avainhahmo Wade Redden eivät päässeet yhteisymmärrykseen sopimusehdoista. Lähteet kertovat kuitenkin Lalimen sopimusneuvottelujen olevan hyvin lähellä ratkaisua, joten sopimus saattaa syntyä jo ennen käsittelyä. Sen sijaan Reddenin tapauksessa osapuolet ovat vielä hyvin kaukana toisistaan. Redden haluaa tiettävästi noin kolme miljoonaa dollaria kaudesta.

Ottawan kapteeni Daniel Alfredsson sekä loukkantumisista kärsinyt laituri Magnus Arvedson valitsivat sen sijaan sopimusneuvottelujen jatkamisen. Alfredsson pyytää noin 3.5 miljoonaa dollaria kaudesta, kun Ottawa on tarjonnut kaksivuotista ja kuuden miljoonan arvoista sopimusta. Arvedson puolestaan kieltäytyi välimieskäsittelystä, sillä hänen tapauksessaan niistä olisi saattanut tulla hyvinkin kiusalliset.

Käsittelyistä on tapana muodostua hyvinkin kitkeriä, jonka viime vuonna sai kokea muun muassa nykyisin Jokereissa pelaava Antti Aalto. Seurajohto ja pelaajan agentti syyttelevät toisiaan, koska haluavat saada mahdollisimman hyvän ratkaisun omalta kannaltaan. Aalto joutui käsittelyn seurauksena farmiin ja NHL-ura loppui hänen kohdaltaan ainakin toistaiseksi siihen paikkaan.

Suomen maajoukkueen ja Edmontonin Janne Niinimaa vetosi myös välimiesoikeuteen sopimuksensa takia. Erinomaisen kauden pelannut ja allstar-ottelussa esiintynyt Niinimaa nousi viime kaudella erääksi parhaimmista all-around-pakeista, mutta Edmontonin tarjoama sopimustarjous ei tyydyttänyt Niinimaata sekä hänen agenttiaan Don Baizleyta.

Tämän lisäksi muun muassa New Jerseyn tshekkitähdet Bobby Holik sekä Peter Sykora eivät päässeet yhteisymmärrykseen sopimuksesta. Holik tienasi viime kaudella 2.7 ja Sykora 0.625 miljoonaa, joten ainakin Sykoralle on luvassa roima palkankorotus.

Bostonissa puolestaan laiturit Bill Guerin ja Brian Rolston sekä puolustajat Hal Gill ja Darren Van Impe veivät sopimuksen välimieskäsittelyyn. Bostonin GM Mike O´Connell ei pitänyt mahdottomana uusien sopimusten syntymistä jo ennen käsittelyä.

Nimekkääseen joukkoon liittyi myös viime kaudella NHL:n eliittiin noussut Pittsburghin Alexei Kovalev. Penguinsin pelaajilla on muutenkin ahkerat neuvottelut edessä, sillä peräti kuusi pelaajaa hakeutui välimieskäsittelyyn. Sentterit Jan Hrdina ja Robert Lang, laituri Martin Straka sekä puolustajat Darius Kasparaitis ja Ian Moran olivat muut Penguinsin pelaajat.

Muita nimettömämpiä pelaajia olivat Dallasin sekä Chicagon puolustajat Brad Lukowich sekä Jamie Allison.

Nashvillesta liittyi joukkoon puolestaan kolme pelaajaa Yhdysvaltojen olympialajoukkueeseen ehdollaolevan maalivahti Mike Dunhamin johdolla. Myös puolustaja Cale Hulse sekä laituri Scott Walker joutuivat turvautumaan puolueettomien välimiesten apuun.

» Lähetä palautetta toimitukselle