BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Niinimäki loppukaudeksi Jyväskylään

LIIGA / Uutinen
Helsingin Jokereiden joukkueesta lähtöpassit saanut Jesse Niinimäki jatkaa liigauraansa JYPin ryhmässä. Niinimäki on solminut jyväskyläläisseuran kanssa loppukauden kattavan sopimuksen ja liittyy ryhmään maanantaina.

Niinimäki hankittiin Jokereihin elokuun lopussa vahvistukseksi sentteriosastolle, mutta Edmontonin ykköskierroksen varauksen kausi alkoi murheellisesti: ensimmäisissä 11 ottelussa Niinimäki ei saanut saldoonsa pisteen pistettä.

- Jesse on lahjakas pelaaja, ja tulee ennenkaikkea viemään tätä joukkuetta eteenpäin, sen takia hänet tänne hankittiin, kommentoi JYPin valmentaja Matti Alatalo.

Nihkeän alun jälkeen Niinimäki paransi peliään, mutta ei missään vaiheessa onnistunut täyttämään niitä odotuksia, joita Jokerit häneen oli kohdistanut. Keskiviikkona nuorelle keskushyökkääjälle annettiinkin ohje etsiä itselleen uusi joukkue.

- Nyt täytyy ruveta näkymään työn tekemisen jälki jossakin, että pääsee urallaan eteenpäin. Muuten se loppuu lyhyeen. Hänellä on paljon vahvuuksia ja ne tulevat varmasti sieltä esille. Jesse on nimenomaan hyvä pelaaja, mikä on tämän päivän jääkiekossa sellainen vahvuus, jota ei kaikilla ole. Se vaan täytyy muistaa, että sillä ei pelkästään pärjää, Alatalo kertoi.

Niinimäen ura on viime vuosina ollut melkoisessa syöksykierteessä. Ilves päästi miehen suosiolla viime kaudella kesken kauden Edmontoniin heikosti menneen alun jälkeen. Siellä seuran ykköskierroksen varauksen ja suurlupauksen pelit menivät vielä pahemmin penkin alle, eivätkä tämänkään kauden otteet ole Niinimäkeä mairitelleet.

- Jesse tulee joukkueeseen samoilla oikeuksilla ja velvollisuuksilla kuin muutkin, ja hänen täytyy näyttää mihin pystyy. Sen mukaan hän tulee saamaan peliaikaa, Alatalo linjasi.

- Tunnen Jessen Tapparan junioreista. Olin silloin Tapparan valmennuspäällikkönä, kun hän pelasi siellä huippujunnuna. Jesse on fiksu poika ja tietää mikä häntä odottaa, tämä on hänellekin näytön paikka.

JYPin seuraava ottelu on ensi torstaina Lahdessa, jolloin Niinimäellä on ensimmäinen tilaisuus osoittaa taitojaan. Loppukauden kattava sopimus jyväskyläläisten kanssa takaa sen, että taitosentterillä on ainakin vielä yksi tilaisuus pitää urastaan kiinni.

» Lähetä palautetta toimitukselle