TOR - NYR 1.00
MTL - BUF 1.00
FLA - BOS 1.00
CAR - MIN 1.00
WPG - NSH 1.00
STL - TBL 2.00
DAL - PIT 2.00
VAN - CGY 4.00
VGK - DET 4.00
LAK - ANA 4.30
WSH - PHI 18.30
NYI - ARI 21.00

Nickersonille pelikielto, Ässille sakot

LIIGA / Uutinen
SM-liigan kurinpitoryhmä on asettanut 27.10 pelatun Ässät-Ilves –ottelun jälkeisten tapahtumien johdosta Ässien Matt Nickersonin viiden ottelun mittaiseen pelikieltoon. Lisäksi Ässät määrättiin 10 000 euron sakkoihin.

Jo valmiiksi pelikiellossa ollut Matt Nickerson suivaantui Ässien kärsittyä kotonaan tappion Ilvekselle. Amerikkalaispuolustaja uhitteli ja kävi fyysisesti käsiksi Ilveksen Kevin Kanteeseen ottelun jälkeen pukukoppikäytävällä.

SM-liigan kurinpitoryhmä perustelee liigan internetsivustolla pitkähköä pelikieltoa seuraavasti.

– Kurinpitoryhmä pitää Nickersonin käyttäytymistä erittäin moitittavana ja jääkiekkoon täysin kuulumattomana. Erityisen raskauttavana seikkana Nickersonin käytöksessä pidetään sitä, että Nickerson pelikieltonsa aikana osallistumatta itse edes varsinaiseen ottelutapahtumaan syyllistyy vastustajan pelaajan fyysisen koskemattomuuden loukkaamiseen.

Pelikielto koostuu kahdesta osasta. Yhden ottelun mittaisen pelikiellon Nickerson saa sen johdosta, että hän on oleskellut luvattomasti alueella jossa pelikiellossa olevalla pelaajalla ei ole oikeutta olla. Loput neljä ottelua puolestaan tulevat seurauksena varsinaisen ottelutapahtumien ulkopuolisesta vastustajan pelaajan koskemattomuuden loukkaamisesta.

Lisäksi SM-liigan johto on päättänyt antaa Porin Ässille 10.000 euron sakon Suomen Jääkiekkoliiton ja SM-Liigan kilpailusääntöjen rikkomisesta. Kyseessä on pelikiellossa olevan pelaajan valvontavelvollisuuden laiminlyönti.

Nickerson palaa kaukaloihin 21.11. kotiottelussa Jokereita vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle